News Flash:

Noul ministru al Muncii ia in calcul o contributie maxima de 50 la suta pentru pensia ocupationala

10 Martie 2014
944 Vizualizari | 0 Comentarii
Rovana Plumb
Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat ca proiectul privind introducerea pensiei ocupationale trebuie rediscutat pentru a vedea daca nivelul contributiei, în prezent de maxim 15 la suta din venitul salarial brut lunar, nu poate ajunge pâna la 50 la suta.
Întrebata cât ar putea fi contributia la pensia ocupationala, Rovana Plumb a precizat, duminica, la România TV, ca actualul proiect de lege care se refera la aceasta prevede un maxim de 15 la suta, din partea angajatorului si a angajatului.
"Trebuie sa rediscutam si sa vedem si cu organismele internationale, dar în special, din punctul meu de vedere, cu tot ce înseamna parteneri sociali, pentru ca discutam aici de sector, de ramura, de unitate, în asa fel încât sa vedem daca nu putem sa mergem la un plafon maximal chiar pâna la 50 la suta din venitul sau salariul pe care îl obtine cetateanul", a spus Plumb.
Plumb a mai spus ca "orice cetatean din România care se afla într-o relatie contractuala de munca cu un angajator care poate fi persoana fizica sau persoana juridica, poate contribui si poate avea aceasta pensie ocupationala". Ea a mai precizat ca nivelurile de contributii se vor stabili "în baza unui contract colectiv încheiat între angajator si angajat, fie la nivelul unitatii respective, fie la nivel de sector, fie la nivel de ramura".
Pensia ocupationala este o pensie suplimentara, facultativa, la nivel de categorie profesionala.
La începutul anului 2011 a fost lansat în dezbatere publica, de Ministerul Muncii, un proiect de Lege privind pensiile ocupationale, ce stabileste ca dreptul de a propune o schema de pensii ocupationale de catre angajator, singur sau prin asociere cu alti angajatori, cu consultarea reprezentantilor salariatilor. Contributia la un fond de pensii ocupationale ar putea fi de pâna la 15 la suta din venitul salarial brut lunar.

rovana plumb plumb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1025 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028033 (s)