News Flash:

Masca obligatorie pentru majoritatea activitatilor si vacanta pentru elevi. Anuntul facut de presedintele Klaus Iohannis

20 Octombrie 2021
334 Vizualizari | 0 Comentarii
masca

De luni vor fi impuse noi masuri restrictive, a anuntat miercuri seara presedintele Klaus Iohannis. Masca va deveni obligatorie atat in interior cat si in exterior, pentru majoritatea activitatilor, iar de luni elevii vor intra in vacanta timp de doua saptamani. Anuntul a fost facut la finalul sedintei cu responsabilii de gestionarea pandemiei.
 
 
Sedinta convocata de presedinte a inceput la ora 17.30, iar in timpul ei au fost discutate noile restrictii anuntate inca de marti de Klaus Iohannis. La finalul intalnirii, seful statului a declarat ca de luni masca va deveni obligatorie atat in interior cat si in exterior pentru majoritatea activitatilor. De asemenea, tot de luni, elevii vor intra intr-o vacanta de 2 saptamani.

„Am discutat despre vaccinare, despre scoli si despre restrictii. Vreau sa fiu foarte clar, daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. Vaccinarea opreste pandemia. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu este asa. In vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat in masa, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. In partea noastra a Europei, unde lumea este reticenta, suntem in plin val pandemic, iar la noi in Romania s-a declansat o adevarata catastrofa”, a declarat presedintele la finalul intalnirii.

Printre masurile discutate se regasesc restrangerea mobilitatii cetatenilor, intrarea scolilor in regim online, interzicerea circulatiei intre localitatile cu o incidenta mare, obligativitatea prezentarii Certificatului Verde la locul de munca, inchiderea magazinelor dupa o anumita ora si interzicerea activitatilor care pot genera aglomerari. Deocamdata, nu se ia in calcul si introducerea starii de urgenta in Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005594 (s)