News Flash:

Organigrama lui Dominic Fritz ramane suspendata. Curtea de Apel Timisoara a respins recursul primariei

20 Octombrie 2021
312 Vizualizari | 0 Comentarii
Fritz

Primaria Timisoara n-a reusit nici cu avocati externi sa convinga instanta de noua organigrama. Curtea de Apel Timisoara a mentinut sentinta data in vara de tribunal, dupa amanarea de saptamana trecuta.
 
Va reamintim, Tribunalul Timis a decis, in urma cu doua luni, sa le dea dreptate, partial, Sindicatului Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara si celor 33 de angajati nemultumiti de noua organigrama. Atunci a fost suspendata hotararea de consiliu local pentru organigrama propusa de Dominic Fritz, la doua saptamani de la aprobare, iar judecatorii au decis sa suspende si examenele de selectie pentru incadrarile sau numirii in functiile ale functionarilor publici si personalului contractual, dar si cateva dispozitii de primar.

Conform deciziei, suspendarea produce efecte pana la pronuntarea instantei de fond sau „60 de zile in cazul in care persoana vatamata nu introduce actiunea in anularea actului”. Cum era de asteptat, Primaria Timisoara a depus recurs. A angajat si avocati externi, chiar firma decanului Baroului Timis, S.C.P.A. Stanila si Asociatii, cu un contract in valoare de 99.000 de lei fara TVA, 220 de lei/ora.

Dupa amanarea de saptamana trecuta, din cauza incompatibilitatii judecatorului Maria Dascalu, Curtea de Apel Timisoara a decis, marti, 19 octombrie, sa respinga recursul primariei.

„Respinge recursul formulat de recurentii-parati CL Timisoara si primarul municipiului Timisoara impotriva Sentintei civile nr. 809 din data de 16 August 2021 pronuntata de Tribunalul Timis in Dosar nr. 3407/30/2021. (…) Obliga recurentii – parati la plata catre intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara si din Serviciile aflate in Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara a sumei de 4.760 lei cheltuieli de judecata in recurs. Definitiva, este solutia pe scurt a instantei.

Deocamdata, Primaria Timisoara functioneaza doar partial dupa noua organigrama, dupa cum a explicat avocatul Cristian Clipa, specialist in drept administrativ. Aceasta ramane insa suspendata pana la pronuntarea instantei de fond.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004914 (s)