News Flash:

Mai mult de o treime din investitiile primariei Timisoara in acest an provin din fonduri europene

9 August 2021
379 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timisoara

Viceprimarul Ruben Latcau a publicat, pe pagina sa de Facebook, statistici care „dau bine” pentru noua administratie a Timisoarei. Astfel, in primele sapte luni ale anului primaria a investit 138 de milioane de lei, dintre care 49 de milioane fonduri europene.

„In doar jumatate de an am reusit sa investim mai mult decat s-a investit in oras in oricare din ultimii patru ani, pe o perioada de 12 luni. Asta nu inseamna sume promise pe principiul «lucrati voi, ca rezolvam dupa cu banii», ci vorbim despre bani facturati si platiti catre constructori si proiectanti pentru lucrarile realizate. Avem de asemenea record pe investitii prin fonduri europene, e vorba de 49 de milioane de lei la jumatatea anului. Ultima oara cand s-au investit aproape la fel de multi bani in oras au fost in prima parte a lui 2016, inainte de alegerile locale. Executia bugetara de atunci a vazut doua mari proiecte pe fonduri europene, respectiv amenajarea malului Bega si lucrarile de pietonalizare din centru”, a scris Ruben Latcau, care mentioneaza ca Timisoara este totusi in urma altor orase si ca mai este mult de munca, pentru 2022 tinta fiind „peste 50% absorbtie din fondurile europene”.

„Proiectele pe fonduri europene nerambursabile sunt proiecte ale modernizarii si infrumusetarii orasului in zonele cele mai importante: mobilitate, verde, digital. Sunt bani bine investiti, atent verificati si unul din cele mai importante avantaje din aderarea noastra la Uniunea Europeana. Cu cat absorbim mai mult, cu atat putem investi mai mult, cu atat putem face mai mult ca sa ne transformam viziunea in realitate: o Timisoara europeana, metropolitana, moderna si cu cartiere revitalizate”, mai spune mesajul viceprimarului, care precizeaza ca in statistica prezentata nu sunt incluse „facturile restante de 100 milioane de lei din 2020, care au fost si ele achitate”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1891 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005806 (s)