News Flash:

A inceput descarcarea arheologica pe viitorul drum de legatura dintre Timisoara si autostrada A1

9 August 2021
395 Vizualizari | 0 Comentarii
lucrari autostrada


Pe santierul viitorului drum de legatura intre Timisoara si autostrada A1, de pe Calea Aradului, s-a facut in sfarsit un prim pas concret, arheologii realizand primele cercetari arheologice. Predarea amplasamentului catre constructor a avut loc la inceputul lunii martie.

Finalul saptamanii precedente a adus in sfarsit primele lucrari de descarcare arheologica de pe amplasamentul viitorului drum de legatura dintre Timisoara si A1. Acesta va porni de la bifurcatia spre Sanandrei de pe DN 69 Timisoara – Arad. Cercetarea arheologica este realizata de arheologi de la Muzeul Judetean Satu Mare.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in 1 martie 2021, iar marti, 9 martie, a avut loc predarea amplasamentului si a bornelor de reper catre firma care va reaalize lucrarea. Contractul de proiectare si executie a drumului de legatura Autostrada A1 Arad – Timisoara – DN 69 a fost castigat de cei de la Todini Costruzioni Generali S.p.A. Predarea s-a facut de catre beneficiar, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin DRDP Timisoara.

Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni este perioada de proiectare si 18 luni – perioada de executie a lucrarilor.

Traseul drumului de legatura incepe cu circa 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), aici se va amenaja un nod rutier si se va continua pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km.

Societatea italiana,Todini Construzioni Generali a fost infiintata in anii 50, fiind detinuta in prezent de Prime System KZ, o companie din Kazakhstan care, la randul ei, apartine chinezilor de la Zhol Zhondeushi group. Todini Costruzioni Generali SPA a fost o filiala a Salini Impregilo cedata kazahilor in 2016, pentru 50 de milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6057 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007575 (s)