News Flash:

SDM va reabilita Calea Buziasului din Timisoara si o va extinde la patru benzi. Primaria nu a mai organizat licitatie

8 August 2021
373 Vizualizari | 0 Comentarii
lucrari

Tronsonul de sosea aflat intre Calea Buziasului si drumul judetean spre Mosnita va fi reabilitat de catre Societatea Drumuri Municipale – SDM, aflata in subordinea municipalitatii. Decizia a fost luata zilele trecute de alesii locali.

In premiera, contractul a fost incredintat direct firmei primariei, iar acum vor urma si altele. Incredintarea direct a lucrarii a fost idea primarului Dominic Fritz. Tronsonul de la fabrica AEM pana la iesirea din Timisoara spre Mosnita Noua beneficiaza de un studiu de fezabilitate inca de acum patru ani. Legatura dintre Calea Buziasului si drumul judetean extins la patru benzi bloca desfasurarea fluenta a traficului pe aceasta ruta.  Acum, SDM va extinde si aceasta portiune, de la strada Magnoliei pana la iesirea din oras.

Extinderea se va face in doua etape, acum este prima, va costa 6,7 milioane de lei si va rezolva problema pe o lungime de 387 de metri, cu trotuare si piste de biciclete. Cea de a doua etapa va continua proiectul pana la strada Matei Millo, dar aici sumele aferente sunt mult mai mari, de aproximativ 24 de milioane lei.

„Facem largirea la doua benzi pe sens si prelungim trotuarele si pistele de biciclete pana in Mosnita, astfel incat sa ne asiguram ca in momentul in care Consiliul Judetean va finaliza investitia in lucru, si noi, primaria, sa ne facem partea noastra si sa ne asiguram ca nu vor exista multe luni de zile in care vom avea un punct de inghesuiala. Costul total al acestei investitii, cu utilitati, cu pod peste canalul ANIF, cu extindere la patru benzi, piste, trotuare, ajunge undeva la sapte milioane de lei. Termenul de executie este de trei luni, dar cred ca vor termina mai repede”, a explicat viceprimarul Ruben Latcau. Edilul spune ca drumarii de la SDM vor putea lucra si noaptea.

„Cu totii am agreat ca pentru lucrarile care nu necesita investitii mari si la care ne dorim sa se lucreze rapid ar fi bine sa contractam servicii direct cu SDM. De-a lungul anilor, in primarie a existat o rezistenta pentru incredintari directe, desi exista o exceptie clara in lege. Intr-un final, prin comunicari cu Agentia Nationala de Achizitii Publice, am reusit sa obtinem o adresa prin care se spune clar ca putem face acest lucru. Suntem in punctul in care facem prima incredintare directa cu investitie, la SDM. Sper ca si in alte cazuri sa mai putem face acest lucru”, a mai declarat Ruben Latcau.

Viceprimarul a spus ca vizate sunt si o serie de podete pe care SDM ar urma sa le faca, proiecte care ar exista inca din primul mandat al lui Nicolae Robu, dar „uitate” in acel stadiu de atunci pentru ca nicio firma nu s-a aratat interesata sa le faca.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004940 (s)