News Flash:

Lucrarile la Drumul Judetean 582 Valiug - Slatina Timis, aproape de finalizare

4 Octombrie 2013
2904 Vizualizari | 0 Comentarii

Lucrarile de reabilitare a 36 de kilometri ai DJ 582 Valiug - Slatina Timis, finantate cu circa 18 milioane de euro din fonduri europene, sunt aproape finalizate, importanta acestui drum pentru economia judetului fiind evidentiata, joi, de presedintele CJ, Sorin Frunzaverde.

El a efectuat o evaluare intermediara a lucrarilor la acest drum, care scurteaza considerabil accesul spre ariile naturale deosebite de care se bucura judetul Caras-Severin. 'Acest drum, odata finalizat, pune în valoare zona Semenicului si zona subalpina si face legatura cu Drumul National 6. Sunt 36 km de drum de la Valiug, la Slatina Timis, care, pana acum, au fost o tinta de nerealizat în judetul Caras-Severin, ca de altfel si drumul spre Muntele Mic sau drumul la Cornereva. Consiliul Judetean, însa, a reusit sa faca aceste drumuri, care reprezinta investitii importante, în valoare totala de aproape o suta milioane euro. Numai lucrarile pe acest proiect, care au început anul trecut, în primavara, sunt în valoare totala de 18 milioane euro, fara TVA', a declarat Frunzaverde.

Terenul nu are o conformatie foarte stabila, fapt pentru care s-au întins circa 20 mii metri patrati de plasa ce stabilizeaza malurile. De asemenea, si rigola de scurgere a apelor fluviale este terminata. In plus, au fost montati circa 30 km de parapet greu si semigreu.

'Din pacate, vremea nu a tinut cu noi si cam doua zile pe saptamana în aceasta perioada nu am putut lucra. Practic, mai avem nevoie de doua saptamani de vreme buna pentru a turna si ultimul strat, cel de uzura. Mai urmeaza marcajele, bornele kilometrice si semnele de circulatie', a explicat Victor Marinescu, administratorul firmei care a executat lucrarile.

Finantarea lucrarilor se face printr-un proiect derulat de CJ, cu fonduri UE accesate prin Programul Regional Operational 2007 - 2013, Axa prioritara 2 - Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale. AGERPRES


sorin frunzaverde etul caras-severin judetul caras-
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008189 (s)