News Flash:

Hunedorenii vor plati mai mult pentru serviciile de salubritate

3 Octombrie 2013
1329 Vizualizari | 0 Comentarii

Locuitorii municipiului Hunedoara vor plati, începand cu aceasta luna, un pret cu 12% mai mare pentru serviciile de colectare si ridicare a gunoiului, potrivit unei decizii a consilierilor locali, în conditiile în care datoriile asociatiilor de proprietari catre operatorul local de salubritate depasesc 3,11 milioane lei.

'Societatea noastra presteaza servicii, zilnic, catre toate asociatiile de proprietari din municipiul Hunedoara, cu toate ca unele dintre acestea au facturi neachitate din anul 2008. Altele nu achita nici macar factura curenta. De la o asociatie de proprietari avem de primit 150.000 de lei, iar ultima oara abia am reusit sa încasam 50 de lei', a declarat joi, pentru AGERPRES, Mihaela Neatu, seful Biroului contracte din cadrul Salub SA Hunedoara.

Pentru a-si recupera o parte din datorii, operatorul local de salubritate s-a adresat instantelor, sau a promovat încheierea de contracte individuale cu beneficiarii.

'Din pacate, contractele individuale au fost agreate tot de catre locatarii buni platnici', a aratat reprezentanta Salub SA.

Operatorul local de salubritate a motivat majorarea pretului serviciilor de ridicare a deseurilor prin scumpirile la carburanti, dar si prin costuri crescute ale pieselor de schimb ale utilajelor si prin indexarile salariilor angajatilor.

Reprezentantii firmei au sustinut ca tarifele au ramas neschimbate din octombrie 2010.

In urma dezbaterilor din Consiliul Local Hunedoara, consilierii au aprobat ca populatia sa plateasca, de la 1 octombrie, 6,94 lei de persoana/luna, inclusiv TVA, în timp ce firmele vor achita lunar 68,96 lei, fara TVA, pentru fiecare metru cub de gunoi, reprezentand o crestere cu 12%.


municipiul hunedoara mihaela neatu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004793 (s)