News Flash:

Deputatul timisean Alin Popoviciu nu e de acord cu amenzile exagerate din noul cod rutier

3 Octombrie 2013
1273 Vizualizari | 0 Comentarii
Deputatul democrat-liberalilor timişeni, Alin Popoviciu, a criticat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, cuantumul amenzilor pentru din proiectul noului cod rutier discutat miercuri în şedinţa de Guvern, susţinând că acesta 'ar face ca şpăgile să fie mai mari şi mai dese'.

Parlamentarul PDL a subliniat că nu e de acord cu amenzi foarte mari pentru greşeli minore, în schimb susţine pedepse maxime pentru şoferii care conduc în stare de ebrietate.

'Dacă se vor mări exagerat aceste amenzi, şpăgile vor fi mai mari şi mai dese. Până acum, doar 30% din amenzile aplicate şoferilor contravenienţi au fost achitate, iar dacă vor fi foarte mari, lumea nu va avea bani să le plătească nici în acest procent', a afirmat Popoviciu, adăugând că rostul sancţiunilor este prevenirea accidentelor, nu de a aduna din ele bani la buget.

El consideră că Guvernul nu ar trebui să treacă noul cod prin ordonanţă, ci să lase să fie adoptat în urma dezbaterii în Parlament pentru a nu avea prevederi contradictorii. 'După ce va fi adoptat codul în Parlament, vom avea două feluri de sancţiuni - unele prevăzute de Parlament, altele stipulate de ordonanţă', a spus Alin Popoviciu.

Deputatul PDL
a mai afirmat că înregistrările video filmate de terţi în care apar şoferi indisciplinaţi ar trebui să fie luate în considerare şi să constituie probe pentru pedepsirea lor.

guvern parlamentarul pdl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005092 (s)