News Flash:

Primaria Arad, executata de Curtea de Apel Timisoara pentru doar 350.000 de lei

3 Octombrie 2013
1718 Vizualizari | 0 Comentarii

Primaria Arad a fost executata silit pentru suma de 350.000 de lei, castigata în instanta de un aradean care în 2011 a avut un accident pe un teren de sport care ar apartine municipalitatii, barbatul fiind grav ranit si suferind mai multe interventii chirurgicale.

In urma accidentului, aradeanul a dat în judecata Primaria, iar la începutul acestui an a obtinut, la Curtea de Apel Timisoara, o sentinta definitiva si executorie, prin care urma sa primeasca despagubiri de 350.000 de lei.

"Decizia pronuntata este definitiva si executorie, astfel ca ar trebui pusa în executare de catre municipiul Arad. Daca nu se va întampla acest lucru, vom recurge la executarea silita si vom recupera aceste daune morale în suma de 350.000 de lei, daune materiale de 4.240 de lei si alte cheltuieli de judecata", declara, la vremea respectiva, avocatul victimei, Mihai Pasca.

Totusi, Primaria Arad nu a platit suma, responsabilii locali afirmand ca acel teren nu apartine municipalitatii.

"S-a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care e în faza de judecare, sentinta pe fond nefiind si irevocabila. Cu toate acestea, barbatul a început un proces pentru executarea silita, pe care l-a castigat, astfel ca suma a fost extrasa dintr-un cont al municipalitatii", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici.

Accidentul pentru care Primaria Arad a fost chemata în judecata a avut loc în vara anului 2011, cand victima, acum în varsta de 30 de ani, se juca pe un teren de fotbal situat în cartierul Aurel Vlaicu.

In timpul jocului, poarta metalica de pe teren, care nu era prinsa în pamant, s-a rasturnat peste barbat, lovindu-l puternic la cap.

Victima a fost în coma o perioada, avand o serie de traumatisme si fracturi. Barbatul a suferit cateva interventii chirurgicale de reconstructie a structurii osoase si a fetei, dar si de înlocuire a globului ocular stang cu o proteza oculara, însa a ramas cu urme pe fata pentru restul vietii.

Dupa accident si pe tot parcursul procesului, reprezentantii Primariei Arad au afirmat ca terenul nu apartine municipalitatii, acest aspect fiind invocat si în recursul formulat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Municipalitatea nu poate fi facuta responsabila de acest accident întrucat acel spatiu nu este administrat de Primarie nici ca teren si nici ca baza sportiva, si nici nu apare în evidentele de cadastru ale Primariei. Este un teren proprietate a statului, aflat în zona de siguranta a caii ferate”, declara purtatorul de cuvant al Primariei, Corina Draghici.

Referitor la acest aspect, avocatul apararii afirma ca instanta a considerat municipalitatea responsabila pentru accident.

"Statul roman, reprezentat în proces prin Ministerul Finantelor si ANAF, sustine ca nu are în proprietate acest teren. Toate institutiile paseaza raspunderea de la una la alta. Cert este ca judecatorii Curtii de Apel Timisoara au achiesat la opinia noastra ca raspunderea apartine municipalitatii, fiind un teren de agrement. Prin aceasta hotarare, nu se acorda doar daune unei victime, se mai sactioneaza modul iresponsabil de administrare a domeniului public”, declara, tot la vremea respectiva, avocatul victimei, Mihai Pasca.

Cu toate ca, potrivit Primariei Arad, nu a fost emisa niciodata vreo autorizatie de construire pentru terenul de fotbal pe care a avut loc accidentul, acest spatiu de agrement este înca functional, dar nicio institutie a statului nu si-a asumat amenajarile existente.

 


primaria arad corina draghici aurel vlaicu victima mihai pasca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005858 (s)