News Flash:

Mai multe drumuri comunale din judetul Timis vor intra in reparatie

3 Octombrie 2013
1444 Vizualizari | 0 Comentarii

S-a aprobat trecerea a 14 drumuri comunale la statutul de drumuri judetene, adica 145 de kilometri. Sunt drumuri care leaga minim doua comune sau care duc spre un obiectiv turistic de interes judetean. Legislatia permite ca aceste drumuri sa fie clasificate drept drumuri judetene, dar pentru acest lucru e necesara o hotarare de guvern. Aceste drumuri, în 2014, vor intra în categoria drumurilor judetene si vor fi incluse într-un program de reabilitare, într-un program care va fi aprobat în plen.

Un drum de interes judetean este cel care leaga Balint de Targoviste-Babsa-Ghizela, pentru transportul deseurilor la Ghizela. Un drum turistic este drumul de la Banloc la Partos, la manastire. Drumul Giroc-Urseni-Mosnita Noua-Mosnita Veche–Bucovat – 18 kilometri reprezinta un drum care poate fi considerat un fel de centura a Timisoarei, care va lega zona de sud a judetului cu drumul european si cu autostrada. 145,8 kilometri de drumuri comunale se vor transforma în drumuri judetene, iar Timisul va avea 1.145 de kilometri de drumuri judetene.

„Vom ajunge, la final de mandat, sa avem o infrastructura bine pusa la punct, stabila, foarte bine dezvoltata, cu acces la zonele turistice ale judetului Timis”, spune Calin Dobra, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis. Un drum aflat în lucru este si Giroc – Timisoara- 2,5 kilometri, mai precis transformarea lui la patru benzi si sporirea capacitatii de trafic. Exista un proiect si pentru sporirea capacitatii de circulatie pe tronsonul Timisoara-Aeroport, largirea lui la patru benzi, pentru ca traficul sa fie mai lin spre principala poarta aeriana de intrare în Timis.


drumuri comunale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004985 (s)