News Flash:

O veste extraordinară!

BioNTech îşi propune comercializarea unui prim medicament împotriva cancerului în 2026

21 Martie 2024
81 Vizualizari | 0 Comentarii


Miercuri, BioNTech, compania care a creat unul dintre vaccinurile revoluționare împotriva COVID-19, a anunțat că își propune să lanseze primul său medicament împotriva cancerului în 2026, având la bază tehnologia ARN mesager (ARNm). Această informație a fost furnizată de AFP și preluată de Agerpres.

„Compania intenţionează să continue să îşi dezvolte proiectele în vederea primei sale lansări în domeniul oncologic prevăzută pentru 2026”, a menționat BioNTech într-un comunicat cu ocazia publicării rezultatelor sale anuale.


BioNTech se află în prezent în etapa de dezvoltare a mai multor terapii destinate combaterii diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi melanomul, cancerul de prostată, cancerul de cap și gât, cancerul ovarian, cancerul pulmonar și cancerul colorectal. Aceste terapii includ imunoterapii și vaccinuri, care se află în diverse stadii ale studiilor clinice.

Conform unui comunicat emis, laboratorul își propune să obțină autorizații pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030.

După ce a vândut milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat în colaborare cu Pfizer, BioNTech a reinvestit profiturile în cercetarea cancerului, domeniu de specialitate al laboratorului fondat în 2008 de doi cercetători în oncologie.

Tehnologia ARN mesager oferă noi perspective în dezvoltarea terapiilor inovatoare împotriva cancerului și este în centrul unei competiții intense între mai mulți jucători din industria farmaceutică.

Unul dintre rivalii BioNTech, compania americană Moderna, speră să obțină aprobarea pentru vaccinul său terapeutic împotriva cancerului de piele, care se află în prezent în faza de testare, începând cu anul 2025.

Decodificarea tuturor posibilelor mutații este o provocare pe termen lung, ceea ce face ca dezvoltarea tratamentelor pentru aceste boli să fie mult mai complexă decât cea a vaccinului anti-COVID-19.


 

Galerie Foto

vaccin_1711004334-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004736 (s)