News Flash:

Limita de viteza de 50 km/h pe toate bulevardele din Timisoara. Se dau jos si cateva semafoare inutile

12 Noiembrie 2021
389 Vizualizari | 0 Comentarii
semafor 1

Atentie, soferi! De la 1 decembrie nu veti putea merge mai mult de 50 km/h pe toate marile bulevarde din Timisoara, a decis Comisia de Circulatie de la nivelul Primariei Timisoara. De asemenea, se desfiinteaza si semafoarele din cinci intersectii, care nu erau functionale.
 
 
Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara a decis, joi, instituirea limitei legale de viteza la 50 km/h pe marile artere din Timisoara.

„Comisia de circulatie de la nivelul Primariei Timisoara a decis astazi, ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulatie maxima admisa sa fie de 50 km/ora, incepand de la data de 1 Decembrie 2021. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi pentru siguranta participantilor la traficul rutier si vizeaza, de fapt, cateva marile artere de iesire din oras, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Barnutiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Pe strazile pe care limita de viteza este de 30 km/h nu se modifica nimic.

Dispar unele semafoare inutile
Tot joi, Comisia de Circulatie a aprobat desfiintarea instalatiilor de semaforizare din cinci intersectii: Piata Iuliu Maniu, bd. Regele Carol I – str. Iancu Vacarescu, str. Dr. Iosif Nemoianu – str. Dr. Liviu Gabor, Piata Marasti, str. Mihail Kogalniceanu – str. Avram Imbroane (Gara de Est).

Oricum erau nefunctionale si erau lasate pe intermitent. Majoritatea au fost montate odata cu implementarea sistemului de trafic management, inaugurat in octombrie 2016. Au trecut cei cinci ani de la finalizarea lucrarilor pe fonduri europene, astfel ca semafoarele pot fi date jos din trafic.

„Aceste corpuri de semaforizare nu au foarte multa utilitate in clipa de fata, cat functioneaza pe galben intermitent. Cu ocazia asta, le vom putea depozita si refolosi pentru viitoare proiecte de infrastructura ale orasului. Scopul nostru este sa eficientizam sistemul de semaforizare din oras si vom supune mai multe intersectii semaforizate unei analize. Din acea analiza vom pune, de test, mai multe semafoare pe intermitent, pentru a afla daca sunt chiar necesare, in vederea desfiintarii lor”, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.

Reprezentantii primariei spun ca deciziile Comisiei de Circulatie de joi sunt, de fapt, o prima etapa dintr-un proces mai amplu de verificare si eficientizare a sistemului de management al traficului. Vor fi testate, in urmatoarea etapa, semafoarele din 13 intersectii.

Din Comisia de Circulatie fac parte: viceprimarul Ruben Latcau (presedinte), consilier personal al primarului Fritz – Rudolf Graef (vicepresedinte), seful Serviciului Administrare Infrastructura Rutiera – Ioan Ganciov.

Membri sunt: Dumitru Domasnean – director Politia Locala, Vasile Olar – sef Birou Infrastructura, Cristina Gavra – sef Birou Mobilitate si Transport, Lucian Suciu – consilier al viceprimarului Ruben Latcau, Cristian Diceanu – consilier Biroul Monitorizare si Gestiune Trafic, Adriana Caza – consilier Biroul Mobilitate si Transport si un singur reprezentant al Politiei Rutiere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006074 (s)