News Flash:

Colterm da caldura inca o saptamana. City managerul Creiveanu: Cata vreme sunt bani, avem gaz

10 Noiembrie 2021
394 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Timisorenii vor avea in continuare caldura si apa calda. Societatea de termoficare prelungeste, pentru inca o saptamana, contractul cu furnizorul de gaz care a luat locul E.ON, Tinmar Energy. Actul aditional semnat saptamana trecuta expira miercuri dimineata, la ora 7.
 
 
Colterm are un nou furnizor de gaz (Tinmar Energy – n.r.) din 28 octombrie, la cateva zile de cand E.ON a oprit robinetul pentru Timisoara, din cauza datoriilor uriase neplatite de ani buni. Timisorenii au stat trei zile in frig si fara apa calda si cu greu s-a gasit un furnizor nou de gaz care sa mai aiba incredere in societatea de termoficare care a intrat nu demult in insolventa.

Contractul cu Tinmar Energy a fost prelungit cu act aditional saptamana trecuta, dar expira miercuri, 10 noiembrie, dar asta nu inseamna ca timisorenii vor ramane iarasi in frig. Reprezentantii primariei insista ca este o rutina prelungirea contractului, dar numai atata timp cat sunt bani.

„Am intrat deja intr-un fel de rutina, contractul se semneaza, chiar si asa, pe cate o saptamana, pe o perioada mai lunga decat era in ultimii ani, cand era incheiat pe cate o zi. Cata vreme sunt bani, avem si gaz”, a declarat administratorul public Matei Creiveanu.

Societatea de termoficare plateste oricum factura de gaz in avans. Potrivit primarului Dominic Fritz, pentru a asigura caldura si apa calda celor putin peste 55.000 de locuinte abonate la Colterm, pentru luna noiembrie ar fi nevoie de 30 de milioane de lei. S-au gasit 15 milioane de lei, alocati saptamana trecuta prin rectificare bugetara in consiliul local.

Conform calculelor celor responsabili, daca societatea de termoficare furnizeaza energie termica la parametri scazuti, banii vor fi suficienti pentru luna noiembrie. Depinde insa si de temperaturile exterioare.

Reprezentantii PMT inca asteapta ajutor de la Bucuresti. Municipalitatea a cerut peste 350 de milioane de lei de la bugetul de stat. Ar fi trebuit sa vina deja un raspuns de la nivel central, dar guvernul interimar nu poate sa emita o ordonanta de urgenta. Si oricum nu se stie cand vom avea un guvern cu drepturi depline.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006013 (s)