News Flash:

Veste bună pentru o parte din elevii timișoreni

Liceul W. Shakespeare și Liceul J. L. Calderon din Timișoara au acoperișuri noi

29 August 2023
174 Vizualizari | 0 Comentarii

Două instituții școlare din Timișoara au beneficiat de noi acoperișuri în această vară. Prin intermediul firmelor selectate de Primăria Timișoara, s-a realizat o renovare completă a acoperișurilor pentru două școli importante din oraș, Liceul W. Shakespeare și Liceul J. L. Calderon. Valoarea totală a investițiilor s-a ridicat la peste 1 milion de lei, iar lucrările au fost finalizate cu aproximativ o lună în urmă.

Reabilitarea acoperișurilor a avut loc la două locații distincte: una în Piața Romanilor, nr. 13 (Liceul Shakespeare) și cealaltă pe strada C. Sălceanu, nr. 11 (Liceul Calderon), unde corpul B al liceului găzduiește Școala Generală 28.

În cadrul procesului de renovare, învelișurile acoperișurilor au fost complet înlocuite, iar sistemul de jgheaburi și burlane pentru scurgerea apelor pluviale a fost montat pentru a preveni infiltrarea apei în interiorul școlii. În plus, s-a acordat o atenție deosebită întregii integrități structurale a acoperișului, iar structura podului a fost tratată cu ignifugant pentru a îmbunătăți siguranța.

„Aceste două lucrări erau necesare de foarte mult timp. De exemplu, la Calderon infiltrațiile au fost atât de mari, încât a fost necesar să reabilităm și tavanul de la ultimul etaj și pereții afectați. Am urgentat toate etapele acestor investiții, iar din această toamnă, părinții elevilor nu trebuie să-și mai facă griji că pot apărea probleme în caz de furtună sau vijelie. Prin efortul comun al colegilor mei, directorilor și echipelor de pe teren, am finalizat aceste lucrări în termen, înainte de începerea noului an școlar”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Pe parcursul acestei veri, Administrația Locală Timișoara a efectuat lucrări de întreținere la acoperișurile a două alte școli, mai precis la Liceul Tehnologic Ferdinand și Liceul Grigore Moisil.

Valoarea totală a contractului pentru reparațiile la Liceul Shakespeare a fost de 450.269,37 lei, TVA inclus, iar compania responsabilă pentru implementare a fost Restaurotim Construct SRL. Această inițiativă a fost finanțată din cadrul programului "Timbrul de Monumente Istorice". În ceea ce privește Liceul Calderon, valoarea contractului a fost de 605.778,1 lei, TVA inclus, iar lucrările de proiectare și execuție au fost realizate de către Asocierea Nedex Grup (lider) și Golotim Global SRL (asociat). Bugetul local a susținut financiar această acțiune.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004570 (s)