News Flash:

Lucrări cu fonduri europene, în orașul de pe Bega

La Timișoara urmează să fie implimentate primele contracte semnate prin Programul Regional Vest

15 Decembrie 2023
122 Vizualizari | 0 Comentarii

Primele contracte semnate în cadrul Programului Regional Vest, cu o valoare totală de peste 200 de milioane de lei, vor fi puse în aplicare la Timișoara. Bulevardul Cetății și Calea Stan Vidrighin vor beneficia de lucrări de reabilitare cu sprijinul fondurilor europene prin intermediul PR Vest, „Regiune cu mobilitate sustenabilă”.

Pentru proiectul de reabilitare a Bulevardului Cetății, în valoare totală de peste 110 milioane de lei, se alocă aproape 77 de milioane de lei din fonduri nerambursabile. La rândul său, proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 2, Calea Stan Vidrighin” are o valoare totală de 101 milioane de lei, dintre care 77,8 milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

„Mobilitatea reprezintă o componentă vitală a dezvoltării urbanistice și a calității vieții în comunitățile din Regiunea Vest. Într-o lume în continuă expansiune, este imperativ să adoptăm soluții inovatoare și sustenabile pentru a gestiona eficient fluxurile de transport, pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a îmbunătăți experiența locuitorilor orașelor noastre”, a afirmat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

„Am obținut această finanțare record în ultima etapă a investiției complexe de pe Bulevardul Cetății, pe care am dus-o până acum din bugetul local. Lucrările de pe Bulevardul Cetății și de pe Calea Stan Vidrighin îmbunătățesc semnificativ modul în care timișorenii se deplasează cu mijloacele de transport în comun, pe jos, cu mașina sau bicicleta. Cu ajutorul fondurilor europene, creștem calitatea vieții pentru toți timișorenii”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Apelul este de tip necompetitiv și pune la dispoziție un buget total de 157,36 milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul acestui apel este 5 aprilie 2024.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006602 (s)