News Flash:

Mai sunt câteva zile

Joi, 25 mai, este termenul limită pentru depunerea Declaraţiei unice

15 Mai 2023
318 Vizualizari | 0 Comentarii


Până joi, 25 mai, este termenul limită pentru depunerea Declarației Unice (DU) referitoare la impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formularul 212).

Declarația trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care, în anul fiscal respectiv, au obținut venituri sau înregistrat pierderi, individual sau într-o formă de asociere, atât în România, cât și în străinătate, și care sunt obligate să plătească impozit pe venit și contribuții sociale conform prevederilor Codului Fiscal.

De asemenea, declarația trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care nu au obținut venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

„Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare: prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual, disponibil pe portalul www.anaf.ro; prin intermediul serviciului Depunere declaraţii, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat.

De asemenea, declaraţia se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire”, se precizează într-un comunicat transmis de Serviciul comunicare, relaţii publice şi mass-media din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru a completa și depune Declarația Unică, contribuabilii pot solicita asistență prin contactarea Serviciului Central de Asistență Telefonică a Contribuabililor (Call-center) la numărul de telefon 031.403.91.60 sau prin e-mail, utilizând Formularul de Contact disponibil pe site-ul anaf.ro și în Spațiul Privat Virtual.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006570 (s)