News Flash:

O nouă piaţă de export pentru crescătorii de oi din România

ANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

12 Mai 2023
350 Vizualizari | 0 Comentarii

Joi, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat deschiderea exportului de ovine către piața marocană, după aprobarea modelului de certificat sanitar veterinar.

„Astăzi, la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc. La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA şi dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic şi vegetal din cadrul Biroul Naţional de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc”, se precizează într-un comunicat al instituţiei.


Conform sursei menționate, întâlnirea de joi a marcat încheierea vizitei delegației marocane în România, care a avut loc în perioada 9-11 mai 2023. Pe durata celor 3 zile, s-au discutat și alte aspecte referitoare la exportul de ovine, inclusiv procedurile sanitare, identificarea și urmărirea animalelor din sectorul ovin în România, vizitele la fermele de carantină și procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanții marocani au manifestat interes și în ceea ce privește sistemele informatice legate de genetica ovină și organizațiile profesionale din industria ovină.

Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Maroc în domeniul ovin, deschizând o nouă piață de export pentru crescătorii de oi din România.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006173 (s)