News Flash:

Proteste la penitenciare

Angajații din penitenciare anunță că vor protrsta în fața Guvernului dacă li se micșora salariile

4 Mai 2023
363 Vizualizari | 0 Comentarii

Angajații din penitenciare au anunțat că vor organiza proteste în fața Guvernului, dacă le vor fi reduse salariile sau dacă se vor face concedieri de personal bugetar din sistem. Deși există o propunere în parlament pentru majorarea salariilor angajaților din penitenciare, acest proiect a stagnat, întrucât Guvernul a anunțat că va îngheța salariile și că va reduce numărul de angajări în sectorul public.

„Înainte de a da afară polițiști, militari, polițiști de penitenciare, medici, profesori, judecători, procurori și funcționari publici, încercați să vedeți dacă România poate supraviețui cu 300 de parlamentari și cu mai puțin de 200 de secretari de stat! PSD și PNL, fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă în mod cinstit și real propriii sinecuriști", precizează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

În prezent, salariul unui polițist de penitenciar este de 5.000 de lei, iar un comisar câștigă aproximativ 7.000 de lei. Un agent de penitenciar câștigă ceva mai puțin, ridicându-se la peste 3.000 de lei doar după cinci ani de experiență.

„Salariul mediu al unui poliţist de penitenciar ajunge pe la 5.000 de lei, cu tot cu norma de hrană. Nu sunt salarii mari pentru Bucureşti. Ştiţi foarte bine că şi un vânzător de la un mall ajunge să câştige undeva la 4.500 de lei

Şi atunci pe noi ne determină să cădem pradă unor tentaţii, iar calitatea muncii poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare se răsfrânge şi asupra cetăţeanului, pentru că el va fi beneficiarul incompetenţei noastre", a spus şeful FSANP, conform playtech.ro. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005908 (s)