News Flash:

Iata cum poti obtine cele mai bune masti naturale de sezon! Retete care te vor surprinde si vei dori sa le incerci imediat!

29 Noiembrie 2017
861 Vizualizari | 0 Comentarii
sezon retete incearca

Mastile pe baza de ingrediente naturale si produse bio sunt folosite din ce in ce mai des.

 

De aceea va propunem cateva retete de masti ce va vor regenera pielea fetei.

Sunt simplu de preparat, usor de aplicat, rezultatele sunt vizibile de la primele aplicari, iar ingredientele lor pot fi gasite oricand in piete (mai ales in acest sezon) sau in magazinele cu produse naturiste.

 

1. MASCA DIN MORCOV SI MAR

 

Ingredientele sunt: un morcov si un mar. Se curata de coaja, se dau pe razatoarea mica, se amesteca bine. Daca amestecul este prea lichid, puteti adauga argila sau miere. Amestecul gata preparat se aplica apoi pe fata, evitand zona ochilor. Se lasa timp de 20 de minute sa actioneze. Se indeparteaza apoi cu ajutorul unei dischete demachiante sau al unei batiste de hartie. Dupa aceea se clateste tenul cu apa calduta.

 

Este o masca ce hidrateaza pielea fetei, dar o si curata in acelasi timp. De asemenea, intrebuintarea acestei masti va conduce si la o revigorare a tenului.

 

2. MASCA TONIFIANTA CU MORCOV

 

Ingredientele sunt : un morcov, infuzie de tei sau musetel, zeama de lamaie, o lingurita de miere, o lingurita ulei de masline. Se pregateste infuzia si intre timp se rade morcovul pe razatoarea mica. Se amesteca o lingurita de morcov ras cu o lingurita de infuzie, apoi se storc 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Se mai adauga o lingurita de miere, una de ulei de masline si se amesteca pana se omogenizeaza. Pasta obtinuta se aplica pe fata curatata si exfoliata in prealabil (cu un gomaj natural din zahar brun si/sau zat de cafea), pe gat si pe decolteu si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Se clateste cu apa calda. Masca se poate aplica de 2-3 ori pe saptamana.

 

In aceasta masca avem prezente, pe langa alti nutrienti, vitaminele A, C si E, care sunt antioxidanti si sunt esentiale pentru conservarea tineretii pielii.
 

3. MASCA CU BANANA

 

Ingrediente: o banana, zeama de lamaie, o lingura ulei de masline. Se paseaza banana pana se obtine o pasta, se adauga uleiul de masline, apoi sucul de lamaie si se amesteca bine. Se aplica pe gat si decolteu si se lasa sa actioneze 20-30 minute. Se indeparteaza cu apa calduta.
4. MASTI PE BAZA DE SPIRULINA
 
Mastile cu spirulina se pot aplica dupa ce am facut dus, pentru ca porii sunt usor dilatati, iar celule moarte sunt indepartate, astfel incat spirulina sa isi faca efectul.
 
In cosmetica spirulina are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, avand efecte de calmare, regenerare, improspatare, netezire a ridurilor, reduce porii dilatati, elimina petele si iritatiile pielii.
 
Calmeaza pielea sensibila la vant si la frig si are efecte benefice pentru pielea imbatranita prematur.
 
O masca cu spirulina poate fi aplicata de trei, patru ori pe saptamana, folosirea periodica reda tineretea si prospetimea tenului, intrucat creste elasticitatea pielii si accelereaza procesele de regenerare la acest nivel.
 
MASCA CU SPIRULINA SI MIERE

 
Ingrediente: o ligurita cu varf de spirulina pudra, una, doua linguri de miere, o picatura de ulei esential de portocal. Se amesteca bine si se aplica pe fata dupa dus, seara, inainte de culcare. Se lasa se actioneze 5-10 minute si se clateste fata cu apa calduta. Se poate aplica pe gat si decolteu ori de cate ori dorim.
 
MASCA CU SPIRULINA SI BANANA COAPTA (pentru ten gras)
 
Ingrediente: o banana coapta, o lingurita cu varf de spirulina, o lingurita zeama de lamaie, o picatura ulei esential de patchouli. Se paseaza banana, se amesteca cu zeama de lamaie proaspta stoarsa si spirulina. La final se adauga uleiul esential. Se aplica pe fata, seara, dupa dus, inainte de culcare si se lasa sa actioneze 15-20 minute. Se clateste cu apa calduta.

Marind cantitatile, fiecare din aceste masti poate fi aplicata si pe corp, in zonele cu probleme, cum ar fi coatele uscate, mainile expuse la frig sau detergenti, sunt foarte eficiente pentru talpi si calcaie ingrosate.
 
Sperand ca v-am convins ca mastile naturale preparate acasa sunt mai bune pentru piele decat cele din comert, va dorim sa le incercati pe fiecare in parte, sa o alegeti pe cea mai potrivita tenului dumneavoastra si sa ne spuneti, de asemenea, cu ce alte masti naturale nutritive va mai delectati… secretele.com

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.012048 (s)