News Flash:

Condiții mai bune de studiu pentru elevii timișoreni!

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru achiziționarea și dotarea cu mobilier a 1.275 de săli de clasă din oraș

12 Februarie 2024
97 Vizualizari | 0 Comentarii


În vara anului 2023, primarul Dominic Fritz a încheiat un contract de finanțare cu fonduri europene în valoare de 17,5 milioane de euro, destinat echipării tuturor școlilor și grădinițelor din Timișoara cu mobilier, echipamente IT și echipamente specifice profilului de studiu. Recent, Primăria Municipiului Timișoara a demarat procedura de licitație pentru achiziționarea și furnizarea de mobilier pentru 1.275 de săli de clasă, în care învață aproximativ 40.000 de elevi. Aceasta reprezintă cea mai mare susținere financiară pentru educația din Timișoara din ultimele decenii oferită de administrația locală.

„Mă bucur că în sfârșit, toți elevii din Timișoara – de la grădiniță până în ultimul an de liceu – vor avea aceleași condiții moderne de studiu în sălile de clasă. E un proiect strategic pentru noi, pentru că ținta noastră e să oferim fiecărui copil, fie că învață într-o școală centrală sau la una de cartier, condiții de secol 21. Facem din școală și grădiniță un mediu în care fiecare copil se poate dezvolta și crește”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Elevii vor avea parte de scaune, bănci, dulapuri și rafturi pentru depozitarea cărților și a altor materiale. Profesorii vor primi mobilier nou, inclusiv catedre, scaune și dulapuri. Pentru grădinițe, se vor achiziționa și paturi stivuibile sau rabatabile. În total, 1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic.

Finanțarea este destinată furnizării de mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipamente pentru 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, precum și pentru unitățile de învățământ asociate acestora și pentru 3 unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor). Lista școlilor cuprinde aproape toate nivelurile de învățământ din Timișoara, acoperind în mare parte învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din oraș. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, celelalte 20% fiind săli care au fost dotate cu mobilier în ultimii 5 ani.

Valoarea contractului pentru mobilier este de 29.852.804,1 lei (TVA inclus). Firmele interesate pot depune oferte prin intermediul sistemului electronic de achiziții publice, accesând link-ul următor: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100175670

Valoarea totală a proiectului este de 86.339.577 lei (TVA inclus), din care 72.554.266 lei reprezintă finanțare europeană, iar 13.785.310 lei sunt fonduri TVA acoperite prin bugetul de stat. Sursa de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15: Educație.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006553 (s)