News Flash:

Investiție importantă într-o zonă din Timișoara!

În zona Clăbucet din Calea Șagului, au fost amenajate o parcare modernă și un spațiu de recreere

12 Februarie 2024
63 Vizualizari | 0 Comentarii


În zona Clăbucet din Calea Șagului, Primăria Timișoara a efectuat o investiție semnificativă, transformând o zonă ocupată anterior de garaje demolate într-o parcare modernă și un spațiu de recreere.

Noua parcare, dotată cu 50 de locuri, a fost echipată cu dale de beton pentru înierbare, oferind utilizatorilor o soluție modernă și practică de parcare. În plus, s-a amenajat un spațiu verde și de agrement, care include o zonă destinată pubelelor și 20 de arbori de talie medie, contribuind la îmbunătățirea aspectului estetic și a calității mediului înconjurător.

De asemenea, în cadrul proiectului, se va amplasa o parcare securizată pentru biciclete, oferind astfel o opțiune sigură și convenabilă pentru utilizatorii de biciclete din zonă.

„A fost un proiect pe care l-am făcut în dialog cu timișorenii care locuiesc în această zonă. Așa am reușit să facem o amenajare în care e loc pentru toată lumea: și șoferi, și bicicliști, dar și copii și seniori care au nevoie de zone verzi. În zona Clăbucet, aceasta este a treia parcare pe care am amenajat-o. Are dale ecologice, arbori pentru umbră vara și un spațiu pentru colectarea deșeurilor”, a afirmat primarul Dominic Fritz.


În vecinătatea cimitirului Calea Șagului, garajele din zona Clăbucet au fost demolate. În schimb, s-au creat locuri de parcare și spații verzi în aceeași locație.

„Canisita veche e în curs de a fi înlocuită cu o canisită mai mare. Urmează de asemenea ca spațiul verde care întregește parcul să fie amenajat cu alei, iluminat pietonal și arbori. Parcul este vizat și el pentru instalarea iluminatului public”, a transmis Primăria Timișoara.


La intersecția dintre străzile Clăbucet și Vulturilor, a fost amenajată o parcare nouă. Acest loc se află în apropierea unei piste de biciclete construită în toamna anului trecut, care conectează Calea Șagului cu viitorul Pod Gelu și cu rețeaua de trasee pentru biciclete de-a lungul malului Begăi.


„Pista de pe Vulturilor – Transilvania – Crizantemelor este gândită ca o continuare a celei de pe Eneas, urmând ca intersecția cu Calea Șagului să fie amenajată pentru a oferi siguranță și continuitate bicicliștilor”, a explicat instituția.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006600 (s)