News Flash:

Zeci de case din Vaslui, afectate de inundatii

14 Mai 2017
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Zeci de case din judetul Vaslui sunt afectate de inundatii, iar peste 30 de persoane au fost evacuate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Vlad Cepoi, reprezentant al ISU Vaslui, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca institutia pe care o reprezinta intervine in localitatea Doagele din comuna Dragomiresti, cu sprijin de la ISU Galati si ISU Buzau, care au trimis motopompe de mare capacitate.
La Doagele au fost inundate zece case, au fost afectate 38 de gospodarii, si 19 persoane au fost evacuate, 15 la Caminul Cultural din localitate si patru la rude.
La Negresti, in localitatea Valea Mare, sunt patru case inundate si patru curti.
De asemenea, ISU Vaslui monitorizeaza situatia din satul Stejaru, comuna Pungesti, unde o casa este inundata si doua curti au fost afectate de inundatii. Aici, 14 persoane au fost evacuate la vecini si la rude.
Totodata, un pod a fost rupt si circulatia este inchisa pe ambele sensuri, in localitatea Vladia, pe DN 2 F, in comuna Dragomiresti.
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, duminica, o atentionare cod portocaliu de inundatii pe raul Elan din judetul Vaslui.
Sub cod portocaliu de inundatii se afla, pana duminica la ora 12.00, si rauri din bazinele hidrografice Barlad si Bahlui, in judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea.
Cod portocaliu de inundatii in Vaslui
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, sambata, o atentionare cod portocaliu de inundatii pe raul Elan din judetul Vaslui.
Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de duminica dimineata pana seara la ora 18.00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile din bazinul hidrografic Elan – bazin superior si mijlociu, judetul Vaslui.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic superior al raului Elan.
Sub atentionare cod portocaliu este, pana la ora 12.00, si raul Barlad, in bazinul superior si pe afluenti din bazinul mijlociu si inferior, din judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005393 (s)