News Flash:

Controverse pe tema organizarii Festivalului in aer liber "Opera Nights" la Hunedoara. Reactia CJ

15 Mai 2017
996 Vizualizari | 0 Comentarii
festival hunedoara
Consiliul Judetean Hunedoara da asigurari ca va continua sa sustina organizarea celui mai mare festival de opera in aer liber din Romania - 'Opera Nights', ce ar urma sa aiba loc in luna iulie, conducerea institutiei precizand insa ca, fiind vorba de bani publici, isi rezerva dreptul de a alege modul de implicare in acest proiect. 
Reactia autoritatilor vine dupa ce organizatorul evenimentului, Asociatia Culturala DevArt, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca renunta la productia festivalului, in acest an, motivand ca administratia judeteana nu ar mai avea intentia sa sprijine financiar aceasta manifestare culturala. 
"Fiind vorba de bani publici, conducerea Consiliului Judetean Hunedoara isi rezerva dreptul de a alege modalitatea de a se implica intr-un astfel de proiect valoros pentru comunitate si pentru viata culturala locala si nationala. In consecinta, se cauta solutii pentru ca acest eveniment sa aiba loc in aceasta vara, iar spectatorii sa se bucure de seri de opera de inalta tinuta", se arata intr-un comunicat al CJ Hunedoara, transmis duminica AGERPRES. 
Totodata, CJ Hunedoara precizeaza ca pentru a veni in sprijinul dezvoltarii activitatilor artistice de calitate, institutia va demara, la finele acestui an, un concurs de proiecte pentru evenimentele culturale ale anului 2018. 
Asociatia Culturala DevArt, organizatorul principal al Festivalului ''Opera Nights'', a anuntat vineri ca nu va mai continua acest proiect in anul 2017, apreciind ca autoritatile judetene ar intentiona sa retraga finantarea acordata pentru acoperirea unei parti din cheltuielile necesare evenimentului. 
"Nu mai dorim sa continuam proiectul 'Opera Nights' in varianta actuala. Consideram ca am avut un rol major, cu acest proiect, in formarea unui public avizat si pentru stabilirea unor standarde artistice foarte ridicate, intr-un judet fara filarmonica si fara teatru de opera sau opereta. La acest moment, festivalul era singura varianta prin care se puteau organiza spectacole de opera cu orchestra in judetul Hunedoara, deoarece in zona nu exista nicio sala potrivita pentru acest gen de productii", a declarat, pentru AGERPRES, directorul festivalului, Alexandru Gruian. 
Festivalul "Opera Nights" a ajuns la editia a saptea si era programat in perioada 20 - 23 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara si la Palatul Magna Curia din Deva, locurile traditionale pentru acest eveniment, incepand cu anul 2013. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005378 (s)