News Flash:

Grecia si Bulgaria, principalele destinatii turistice ale romanilor operate cu autocarul

13 Mai 2017
929 Vizualizari | 0 Comentarii
litoral
Thassos, Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach, Platamonas, Nei Pori), Halkidiki si litoralul bulgaresc raman principalele destinatii turistice ale romanilor operate cu autocarul, conform charterbus.ro, prima platforma de rezervari online din Romania pentru transportul in sistem charter.
Din punct de vedere al turistilor transportati de Corali Holidays si al rezervarilor de cazare, destinatia numarul unu in ultimii trei ani este insula Thassos. Pe locul doi se afla fostul “number one” - Paralia Katerini, iar pe locul trei Halkidiki - bratul Kasandra.
Pentru Bulgaria, cei mai multi turisti aleg Nisipurile de Aur, datorita apropierii de granita cu Romania si a varietatii ofertei de cazare. Urmeaza, ca numar de turisti, Sunny Beach si apoi Albena.
Cei mai multi turisti vin din Brasov si din orasele invecinate. Pe al doilea loc se situeaza Bucurestiul, pentru destinatiile din Grecia si respectiv Ploiestiul pentru Bulgaria.
60% dintre turistii care calatoresc in Grecia aleg locatii tip studiouri si apartamente de vacanta (self catering) pe destinatiile principale. Tarifele pachetelor (cazare + transport) pe astfel de locatii variaza, in functie de sezon, intre 115 si 245 de euro/persoana, minus reducerile de early booking aplicabile in functie de data rezervarii si care ajung pana la 30%. In ultimii ani s-au inmultit vacantele care se intind pe doua saptamani si apar tot mai frecvent chiar si cele de trei saptamani.
Pentru Bulgaria, o pondere covarsitoare o au rezervarile pentru locatii care ofera servicii all inclusive, iar hotelurile cele mai solicitate sunt cele de 4 stele. In comparatie cu Grecia insa, in ultimii ani se observa o tendinta de scurtare a vacantelor, durata medie a acestora fiind de 4-5 nopti. Acest lucru este posibil datorita frecventei curselor cu autocarul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006391 (s)