News Flash:

Veste îmbucurătoare pentru români

Guvernul pregătește o nouă schemă de plafonare a adaosului comercial la alimentele tradiționale

1 Aprilie 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii

Guvernul intenționează să implementeze o măsură de plafonare a prețurilor alimentelor procesate în România.

Ministrul Agriculturii a confirmat acest demers, precizând că se lucrează la o nouă schemă de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele tradiționale. În prezent, 17 produse de bază beneficiază de un adaos comercial plafonat de 20%. Această nouă măsură ar extinde lista, inclusiv la toate alimentele produse în România.


„În momentul de față, până pe 31 decembrie, ordonanța privind plafonul adaosului comercial a fost transpusă de Parlament în lege.

Este în derulare, în momentul de faţă, un proiect legislativ pe care, împreună cu colegii mei de la Ministerul Agriculturii, vrem ca toate produsele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect.

Nu mai vrem ca pe rafturile retailerilor din România adaosul comercial la produsele românești să depășească 20%, astfel încât produsele românești să aibă un adaos comercial limitat până în 20%, iar produsele care vin din import, retailerii, să pună orice adaos comercial doresc ei.

În momentul de faţă, dacă facem o analiză şi am făcut această analiză, produsele agroalimentare româneşti au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import, în magazinele de retail”, a transmis ministrul Florin Barbu, conform realitatea.net. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006279 (s)