News Flash:

Șoferi, o veste bună!

Plafonarea tarifelor poliţelor de asigurare obligatorie auto RCA a fost prelungită

29 Martie 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii

Guvernul a decis să prelungească plafonarea tarifelor polițelor de asigurare obligatorie auto RCA cu încă trei luni, până la data de 30 iunie.

„Vrem să combatem orice risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă. Şi să dăm o mână de ajutor românilor, cum a făcut recent ASF şi a redus serios asigurarea RCA în cazul transportatorilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern de joi.

Plafonarea tarifelor era inițial valabilă până la finalul lunii curente, însă acum a fost extinsă până la data de 30 iunie 2024.

Conform Ministerului Finanțelor, această măsură este esențială pentru a contracara creșterea excesivă a prețurilor și pentru a asigura o stabilizare progresivă a pieței de asigurări, astfel încât să se evite impactul negativ asupra altor sectoare ale economiei.

În continuare, comisioanele pentru distribuția polițelor RCA vor fi limitate la un maxim de 8% din prima netă, la fel cum s-a întâmplat și până acum, până în vara anului viitor.

Conform reprezentanților Guvernului, ,,plafonarea RCA-ului se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni", scrie avocatnet.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004534 (s)