News Flash:

Atenție, timișoreni!

Doar în această săptămână se mai pot plăti impozitele cu bonificație de 10%

27 Martie 2024
92 Vizualizari | 0 Comentarii

Modalitatea de plată online este tot mai apreciată de către locuitorii din Timișoara. Conform datelor, această opțiune a fost utilizată de către 50% dintre contribuabili.

Primăria Timișoara, prin intermediul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, a implementat modalități eficiente pentru plata impozitelor. Până în prezent, peste 110.000 de contribuabili, majoritatea fiind persoane fizice, au achitat deja taxele respective. De menționat că se aflăm în ultima săptămână în care cetățenii pot beneficia de o bonificație de 10% pentru plata anticipată a impozitului pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport, pentru întregul an 2024, până la data de 31 martie 2024.

Până în data de 22 martie, au fost înregistrate următoarele sume încasate: 33.351.851 lei pentru impozitul pe clădiri,
5.499.552 lei pentru impozitul pe teren, 18.413.148 lei pentru impozitul pe autoturisme. Aproximativ jumătate dintre plătitorii persoane fizice au optat pentru plata online.

Procesul de digitalizare a administrației locale a dus la o creștere constantă a numărului de persoane care folosesc serviciile online pentru plata impozitelor sau accesarea altor servicii publice. Lansarea portalului unic al primăriei a oferit timișorenilor un instrument care facilitează interacțiunea cu autoritățile locale, inclusiv pentru plata impozitelor.

Adresa cont.primariatm.ro este disponibilă pentru fiecare timișorean, indiferent de nivelul de competențe digitale. Prin intermediul acestui cont unic, locuitorii pot accesa peste 300 de cereri și servicii gestionate de Primăria Municipiului Timișoara, de la plata taxelor până la depunerea documentelor pentru diverse formalități, fără a fi nevoie să se deplaseze la ghișeu.

Pentru a facilita accesul tuturor locuitorilor la serviciile administrației, plata impozitului pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport poate fi efectuată atât online, cât și fizic la casieriile Direcției Fiscale din str. Demetriade nr. 1 (incinta Iulius Town) sau la oficiile poștale din oraș.

Cotele de impozitare aplicate în 2024 nu au suferit modificări, rămânând la același nivel ca în anul 2018. Acestea sunt ajustate anual conform ratei inflației calculate de Institutul Național de Statistică și sunt aplicate uniform în întreaga țară. Programul cu publicul al Direcției Fiscale este de luni până joi, între orele 08:30 și 16:00, și vineri, între orele 08:30 și 14:00.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005832 (s)