News Flash:

Părinți, o veste bună!

Valoarea tichetelor de creșă va crește cu 20 de lei pe lună

21 Martie 2024
121 Vizualizari | 0 Comentarii

Valoarea tichetelor de creșă, primite de părinții angajați care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, a fost majorată.

Astfel, suma va fi crescută cu 20 de lei pe lună, comparativ cu valoarea actuală de 620 de lei. Pentru semestrul I al anului 2024, începând din luna aprilie 2024, valoarea lunară a tichetelor de creșă este de 640 de lei, conform unui document al Ministerului Muncii, citat de Realitatea.net.

Cine poate beneficia de tichetele de creșă?

Persoanele care pot utiliza tichetele de creșă sunt angajații firmelor private, regiilor autonome, societăților și companiilor naționale, instituțiilor din sectorul public și unităților cooperatiste, având copii cu vârsta de până la 2 ani, care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului. În cazul copiilor cu dizabilități, vârsta la care se oferă aceste tichete crește la 3 ani.

Practic, aceste tichete sunt destinate părinților care aleg să se întoarcă la muncă în scurt timp după nașterea copilului, oferindu-le sprijin financiar pentru a acoperi costurile creșei unde își înscriu copiii.

Aceste tichete nu pot fi acordate dacă unul dintre părinți se află în concediul pentru creșterea copilului.

Tichetele de creșă sunt acordate la cerere, unuia dintre părinți sau, opțional, tutorelui sau persoanei cărora li s-au încredințat copiii pentru creștere și educare sau în plasament familial, pe baza livretului de familie.

Suma individuală acordată pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani sub forma tichetelor de creșă este acoperită integral de către angajator.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004973 (s)