News Flash:

Investiție de peste 1 miliard de euro

Grupul PPC din Grecia a finalizat achiziția participaţiile deţinute de către Grupul Enel în România

26 Octombrie 2023
236 Vizualizari | 0 Comentarii

Grupul PPC din Grecia a confirmat finalizarea cu succes a tranzacției prin care au achiziționat acțiunile deținute de Grupul Enel în România. Aceasta marchează cu succes prima lor extindere semnificativă pe piața externă.

„Finalizarea tranzacţiei reprezintă un eveniment de referinţă pentru strategia de creştere a PPC, prin achiziţionarea unui portofoliu semnificativ de proiecte regenerabile (deopotrivă finalizate şi în curs de dezvoltare), dar şi a operaţiunilor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de grupul elen.

Conform contractului de vânzare semnat la data de 9 martie 2023, PPC a efectuat o plată de aproximativ 1,240 miliarde de euro pentru achiziționarea a 100% din acțiunile companiilor, evaluând astfel aceste operațiuni la aproximativ 1,9 miliarde de euro.

Odată cu finalizarea achiziției operațiunilor Enel din România, Grupul PPC a extins baza sa de clienți la aproape 9 milioane, iar capacitatea totală de producție de energie din surse regenerabile, cum ar fi energia hidroelectrică, eoliană și fotovoltaică, a ajuns la aproximativ 4,4 GW. De asemenea, valoarea activelor reglementate în sectorul de distribuție a crescut cu 40%. Prin achiziția completă a producției de energie electrică a Enel din România, care provine din surse regenerabile, se constată o creștere a ponderei "EBITDA verde" în totalul EBITDA al PPC, îmbunătățind astfel indicatorii ESG relevanți.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006069 (s)