Chef Catalin Scarlatescu este unul dintre cei mai indragiti si apreciati bucatari-sefi din Romania, iar acesta a dezvaluit ca de sarbatori prepara cozonacul dupa o reteta speciala. Daca respectati ingredientele va va iesi un cozonac pufos si delicios, care isi pastreaza gustul autentic romanesc. Fie ca este Paste sau Craciun, acest cozonac n-ar trebui sa lipseasca de pe masa.
RETETA DE COZONAC A LUI CHEF SCARLATESCU. INGREDIENTE:
1 kg faina
250 gr zahar
450gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500gr nuca
200gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie
stafide
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina si se lasa compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.
Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva.
Galbenusurile se freaca cu praful de sare.
Punem faina intr-un vas si turnam pe rand, amestecand: galbenusurile, laptele impreuna cu zaharul topit si untul, portocala confiata. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.
Compozitia astfel obtinuta se lasa la dospit circa o ora.
Luam apoi o bucata de aluat, o intindem bine, punem peste crema obtinuta din amestecul de nuci cu ciocolata belgiana topita, rahat si stafide, si o rulam. Rulada obtinuta o sectionam in doua pe lungimea sa si cele doua parti astfel obtinute le impletim si le ungem cu ou.
Se pun apoi intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si le lasam la dospit aproximativ doua ore.
Cand aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 ora la 160 grade.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007364 (s)
Comentarii (0)