News Flash:

Atenție, șoferi!

Lista infracțiunilor rutiere comise în alte state europene a fost actualizată

15 Martie 2024
129 Vizualizari | 0 Comentarii

A fost actualizată lista infracțiunilor rutiere pentru care șoferii vor primi amenda acasă, în cazul în care acestea sunt comise în alte state europene.

Consiliul și Parlamentul UE au convenit să combată fenomenul de impunitate a șoferilor care comit infracțiuni rutiere în țări diferite față de țara de reședință. Astfel, pe lângă încălcările precum depășirea vitezei, conducerea sub influența alcoolului sau neoprirea la semaforul roșu, șoferii nu vor fi iertați nici pentru parcarea periculoasă, depășirea, traversarea unei linii continue și infracțiunea de "lovire și fugă".

Mai mult, țara unde s-a produs infracțiunea soldată cu amendă va putea să încaseze direct suma de bani.

După epuizarea tuturor mijloacelor legale de încasare a amenzii la nivel local, la cererea țării în care a avut loc încălcarea, statul membru al UE unde locuiește infractorul poate prelua responsabilitatea pentru colectarea amenzilor rutiere, cu condiția ca acestea să fie mai mari de 70 de euro și să nu fi fost achitate după efectuarea tuturor procedurilor legale.

Țara UE în care s-a comis infracțiunea rutieră va avea la dispoziție 11 luni de la data săvârșirii faptei pentru a emite un avertisment de încălcare a normelor de circulație rutieră.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004979 (s)