News Flash:

Ghiseele TimPark, deschise oficial. Functioneaza fara probleme

22 Martie 2022
350 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri de parcare

Liber la abonamente! Luni, 21 martie, este prima zi din 2022 in care proprietarii de masini pot cere angajatilor de la ghiseele de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10 eliberarea abonamentelor TimPark necesare. Exista si optiunea ca acestea sa fie achizitionate online.
 
 
Luni, 21 martie, de la 8 dimineata, ghiseele sediului TimPark de pe Splaiul Nicolae Titulescu au primit proprietarii de autovehicule doritori sa isi achizitioneze abonamentele pentru 2022.

„Am deschis ghiseele TimPark! Toate spatiile care pot fi folosite pentru ghiseu sunt acum in uz si, timp de o luna, vor functiona 4 ghisee de la 8 dimineata la 8 seara. (…) Daca stati la coada, colegii nostri vin si ofera suport prin verificarea documentelor in prealabil, in timp ce asteptati”, transmit reprezentantii TimPark.

Atentie! Abonamentele rezidentiale pot fi eliberate doar cu prezenta fizica a solicitantului.

Pentru abonamentele cerute de rezidentii subzonelor monitorizate de sistemul TimPark, eliberarea se face in baza cartii de identitate a proprietarului (inclusiv cu viza de flotant) care atesta ca locuiesc in interiorul unei zone Timpark.

„In data de luni, 21 martie, se vor pune in vanzare abonamentele pentru tot sistemul TimPark. Ele pot fi cumparate si online. Foarte important: singura exceptie sunt abonamentele rezidentiale, unde, din cauza fraudelor din trecut, e nevoie de prezenta fizica si de dovada cu buletinul. In rest, toate abonamentele pot fi achizitionate si online. Aici, la sediu, vor fi patru case, care vor functiona de la 8 la 20, in fiecare zi. Programul va fi acesta timp de cel putin 3-4 saptamani, cat timp va fi nevoie pentru a ne asigura ca cei mai multi timisoreni isi vor face abonamente. Programul se va schimba in functie de cerere”, declara viceprimarul Latcau.

Va reamintim ca locurile de parcare nu vor fi nominale.

In total, vor intra sub egida TimPark 212 strazi timisorene, cumuland 20.180 de locuri de parcare. La ultimul Recensamant, cel din 2011, Timisoara inregistra o populatie de 319.279 de locuitori. In consecinta, Ruben Latcau insista ca cetatenii orasului sa inteleaga ca achizitionarea unui abonament TimPark nu inseamna si asigurarea unui loc de parcare.

In zona centrala – zona 0 sau zona verde – nu se vor mai emite abonamente. In aceasta zona se va parca doar la ora, iar costul parcarii va creste progresiv, dupa cum urmeaza: de la 4 lei pentru prima ora si pana la 7 lei incepand cu a patra ora de stationare, daca alegeti sa folositi vouchere sau card bancar; daca platiti prin SMS, tarifele vor incepe de la 0,75 euro in prima ora si vor ajunge la 1.31 euro incepand cu a patra ora. Tarifele sunt valabile de luni pana duminica intre orele 8 si 20. Intre 20 si 8, parcarea este gratuita.

Metodele de plata vor ramane aceleasi – Bip, SMS, Aplicatia TPark, abonamente fizice si vouchere, tarifele variind in functie de zona si timpul stationarii. Daca doriti sa achitati prin vouchere sau card bancar, in zona verde (0) veti fi taxat cu 4 lei/ora, in zona rosie (I) cu 2 lei/ora, cu 1.5 lei/ora in zona galbena (II), iar in zona albastra (III) cu 1 leu/ora. Daca doriti sa achitati prin SMS, tarifele vor varia intre 0,25 euro (zona albastra) si 0,75 euro (zona verde).

Tarifele vor fi actualizate anual, avand ca index inflatia. Ultima actualizare a tarifelor a fost facuta in 2012. Cei care vor parca fara sa plateasca risca sa fie amendati cu 180 de lei. La trei amenzi neplatite se vor bloca rotile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006830 (s)