News Flash:

Strategia rusilor a dat rezultate: in prag de iarna, ucrainenii trec la masuri drastice

20 Octombrie 2022
261 Vizualizari | 0 Comentarii
2 conducte gaze1

Ucraina incepe de joi sa-si reduca consumul de energie pentru a face fata distrugerii infrastructurii sale de catre armata rusa pe masura ce iarna se apropie, presedintele Volodimir Zelenski cerand populatiei sa se pregateasca pentru "toate scenariile posibile".

Pe masura ce bombardamentele au continuat miercuri in Ucraina, inclusiv in capitala, Kievul a acuzat Rusia ca pregateste o "deportare in masa" a oamenilor din teritoriile recent anexate si ca a recrutat cu forta cetatenii ucraineni in armata sa, informeaza News.ro.

In discursul sau de miercuri seara, Zelenski a spus ca fortele ucrainene au doborat 21 de drone iraniene miercuri, dintre care zece se indreptau spre Kiev. "Din pacate, au existat si lovituri si alte pagube grave aduse infrastructurii", a deplans el.

El le-a cerut ucrainenilor sa-si limiteze consumul de energie electrica incepand de joi, ora 07:00 (04:00 GMT). Un apel transmis de primarul din Kiev Vitali Kliciko, care le-a cerut alegatorilor sai sa nu mai foloseasca cuptoarele cu microunde, aparatele de aer conditionat, ceainicele electrice sau incalzitoarele electrice intre orele 7:00 a.m. si 11:00 p.m.

Presedintia ucraineana a anuntat joi "restrictii pentru furnizarea de energie electrica" in toata Ucraina si crearea de puncte mobile de alimentare cu energie electrica pentru infrastructura..

"Ne pregatim pentru toate scenariile posibile pe masura ce se apropie iarna", a spus Zelenski. "Ne asteptam ca teroarea rusa sa fie indreptata impotriva instalatiilor energetice pana cand, cu ajutorul partenerilor nostri, vom putea distruge 100% dintre rachete si drone”, a adaugat el.

Uniunea Europeana pregateste sanctiuni impotriva Iranului, acuzat ca a furnizat Rusiei drone armate pentru a lovi Ucraina. Si, la ONU, Consiliul de Securitate s-a reunit timp de doua ore cu usile inchise, miercuri, pe acest dosar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007762 (s)