News Flash:

Filarmonica Banatului are un nou director interimar

4 August 2021
459 Vizualizari | 0 Comentarii
ovidiu andris

Filarmonica Banatul are un nou director, de aceasta data interimar. Percutionistul Ovidiu Andris a fost numit in aceasta functie de primarul Dominic Fritz. Povestea e incalcita si va mai dura mult pana cand va avea un punct final. 

„Ovidiu Andris, fondatorul si presedintele Trib’Art (Tribul Artistic), asociatie din Timisoara ce deruleaza proiecte culturale locale, nationale si internationale, este directorul interimar al Filarmonicii Banatul. Dispozitia de numire a fost semnata, astazi, de primarul Timisoarei Dominic Fritz, in contextul in care contractul de management al domnului Ioan Garboni, incheiat pentru o perioada de 5 ani, a expirat la 31 iulie 2021, iar concursul de proiecte de management este suspendat, in urma unei decizii judecatoresti”, a transmis, miercuri, Primaria Timisoara.

Informatia circula neoficial din ziua precedenta, dar nici PMT, nici Ovidiu Andris nu au vrut s-o confirme. Practic, filarmonica nu a avut, timp de trei zile, un manager, iar Ioan Garboni a notificat primaria asupra acestui aspect.

Cine e Ovidiu Andris
Ovidiu Andris este absolvent al liceului de muzica „Ion Vidu”, licentiat cu distinctia Summa cum laude la Universitatea de Muzica si Teatru din Hamburg si a obtinut diploma de masterat la Academia de Orchestra a Filarmonicii de Stat din acelasi oras. In 2017 a fondat Trib’Art, cunoscuta drept Tribul Artistic, asociatie care deruleaza mai multe proiecte culturale locale, nationale si internationale. Andris este implicat si in proiectul Romanian Chamber Orchestra.

„Aceasta numire ma onoreaza si ma obliga. Filarmonica Banatul este o institutie emblematica in comunitate, iar profesionalismul si reputatia acesteia trebuie pastrate si cultivate. Imi doresc ca, in aceasta perioada, impreuna cu echipa institutiei, sa facem pasi pentru reafirmarea imaginii filarmonicii. Imi propun oferirea unor programe artistice de inalta tinuta, diversificarea audientelor, dar si consolidarea celor existente, cresterea dimensiunii colaborarilor nationale si internationale, cresterea vizibilitatii institutiei, atat in oras, cat si dincolo de limitele sale”, a declarat Ovidiu Andris, potrivit informarii venite de la PMT.

Evaluare cu cantec, concurs suspendat
Situatia de la Filarmonica Banatul este incurcata. Fostul manager Ioan Garboni nu a primit nota indeajuns de mare la evaluarea de final de mandat, astfel ca nu a putut prezenta un nou proiect de management. I-au lipsit 30 de sutimi, din cauza notelor mici date de consilierul local USR PLUS Razvan Stana. Medic veterinar ca formatie, acesta este presedintele Comisiei de cultura din CL. Garboni a contestat evalurarea si a obtinut in instanta suspendarea concursului pentru manager, lansat de PMT. Acesta va fi putea fi reluat numai cand procesele intentate de Ioan Garboni vor avea sentinte definitive.

Saptamana trecuta, PMT a incercat sa stramute procesele la alta instanta, dar Curtea de Apel a respins definitiv solicitarile.

La concursul inceput de PMT au depus dosare cinci candidati, dar unul dintre ei a fost respins. Este vorba chiar de Ovidiu Andris. „Candidatul FBT 002 a fost respins, deoarece nu indeplinea „conditiile de participare mentionate la literele d) si e) din anuntul public de concurs”, suna explicatia oficiala. Altfel spus, nu avea experienta de minimum cinci ani in domeniu si nici experienta manageriala de minimum trei ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005241 (s)