News Flash:

Atenție!

În perioada 19-30 septembrie, va avea loc o nouă dezinsecție în Timișoara

15 Septembrie 2023
174 Vizualizari | 0 Comentarii

Firma contractată de Primăria Timișoara va efectua o nouă campanie de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și eliminarea larvelor din oraș. Această acțiune va avea loc în perioada 19-30 septembrie, cu condiția ca vremea să permită desfășurarea ei. Tratamentele terestre se vor desfășura între orele 21:00 și 06:00, iar cele aeriene dimineața, de la răsărit până la ora 10:30, și după-amiaza, începând de la ora 17:00 până la apus.

Produsele folosite în această campanie sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și sunt înregistrate în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitară umană de către Ministerul Sănătății (Cymina Plus, Vectobac WG). Aceste substanțe se încadrează în Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor).

”Vă rugăm să evitați, pe cât posibil, zonele de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a elimina eventualele incidente neplăcute. Totodată, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire. Precizăm că personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător”, a transmis primăria.

Conform legislației în vigoare, asociațiile de proprietari/locatari, proprietarii de gospodării individuale și locuitorii din imobile cu două sau mai multe apartamente au responsabilitatea de a angaja operatori specializați pentru a efectua lucrări de deratizare și dezinsecție în termen de 5 zile de la constatarea prezenței rozătoarelor sau a insectelor.

Nerespectarea acestor obligații constituie o contravenție și atrage sancțiuni contravenționale, cum ar fi:

Neefectuarea în prealabil a lucrărilor de deratizare, dezinsecție, dezinfecție și igienizare a propriilor spații de depozitare a deșeurilor menajere, precum și a spațiilor interioare și exterioare din jurul clădirilor.

Neefectuarea imediată a lucrărilor de deratizare și dezinsecție odată ce au fost constatate prezența rozătoarelor (șoareci, șobolani) și/sau a insectelor (țânțari, muște, gândaci).

Neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecție sau dezinsecție în timpul acțiunilor organizate și coordonate de Primăria Municipiului Timișoara, prin intermediul operatorilor specializați în domeniu.

Neluarea măsurilor adecvate pentru combaterea dăunătorilor din spațiile verzi.

Efectuarea lucrărilor de dezinsecție sau aplicarea pesticidelor fără autorizare, inclusiv a substanțelor care pot afecta insectele polenizatoare.

Nerespectarea acestor obligații poate duce la impunerea de amenzi contravenționale, care variază între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006384 (s)