News Flash:

Infrastructura școlară din Timișoara trebuie îmbunătățiță

Clădirea fostului Liceu Agricol revine administrație locale timișorene

18 Septembrie 2023
149 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Municipiului Timișoara a reușit să recupereze clădirea fostului Liceu Agricol și intenționează să înceapă procedurile pentru reintegrarea acesteia în sistemul de învățământ. În mod inițial, clădirea a fost transferată către Ministerul Educației în 2015, cu scopul de a fi renovată și transformată în sediul Inspectoratului Școlar Județean Timiș (ISJ). Cu toate acestea, deoarece investiția nu a fost dusă la îndeplinire, imobilul s-a deteriorat semnificativ și necesită lucrări ample de restaurare.

„Timișoara se dezvoltă și va continua să se dezvolte înspre nord. Asta înseamnă că nevoile actuale de spații pentru elevi se vor accentua. Tocmai de aceea, răspunsul pentru următorii ani îl pregătim de azi. Am purtat discuții extinse cu inspectoratul să recuperăm această clădire și să investim în ea. Avem școli în reabilitare, avem clădiri noi în construcție, dar în același timp pregătim și proiectele pentru viitor, iar fostul Liceu agricol se numără printre ele. Trebuie să îmbogățim infrastructura școlară. Este clar că avem nevoie școli noi în oraș”, transmite primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a obținut de la Guvern, la solicitarea sa, o hotărâre care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine în administrarea autorității locale. Clădirea se află pe Calea Aradului nr. 56, în apropiere de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Această clădire se află într-o stare avansată de degradare, iar Primăria Timișoara are în plan demararea procedurilor necesare pentru a o readuce în circuitul educațional prin intermediul unui proiect de investiții. Prin această acțiune, Timișoara va obține spații educaționale noi în zona de nord a orașului, oferind elevilor un mediu sigur și dotat la standardele actuale.

Primăria Timișoara reiterează angajamentul său de a îmbunătăți infrastructura școlară a orașului și de a furniza spații adecvate pentru elevi, care să fie sigure și corespunzătoare standardelor actuale.

Conform unui studiu intitulat „Infrastructura școlară 3.0. Școala mai aproape de tine”, Timișoara necesită construcția a două noi școli, una în zona de nord și alta în zona de sud. Reintroducerea clădirii fostului Liceu Agricol în sistemul educațional reprezintă o soluție pentru una dintre nevoile majore ale orașului, și anume, asigurarea spațiilor educaționale, în special pentru învățământul primar și gimnazial în zona Calea Aradului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011776 (s)