News Flash:

Explozie la o fabrica din Mexic. Cel putin o persoana a murit si alte 40 au fost ranite

25 Octombrie 2013
1399 Vizualizari | 0 Comentarii

Cel puţin o persoană a murit şi alte 40 au fost rănite, dintre care 11 grav, după explozia de joi de la o fabrică americană de dulciuri Blueberry, în oraşul frontalier Ciudad Juarez (nord), potrivit unui bilanţ oferit de serviciile municipale.

"Am găsit o persoană decedată în interiorul clădirii", a declarat un oficial local din cadrul protecţiei civile, Fernando Motta Allen.

El afirmase anterior că "peste 40 de persoane au fost rănite". "Unsprezece dintre ele au suferit arsuri şi leziuni grave şi au fost transferate la spital", a adăugat el. Oficialul a precizat că două persoane suferă de arsuri grave şi alte două au fracturi multiple la membrele superioare şi inferioare. Dar, potrivit lui Motta, vieţile lor nu sunt puse în pericol.

Motta nu a precizat numărul persoanelor dispărute sub dăramături şi evaluat anterior la circa 20, apreciind că acesta trebuie reevaluat.

Circa 900 de persoane lucrau la uzina Blueberry în momentul producerii exploziei, la al doilea etaj al fabricii.

Un zid lateral de patru metri lungime a fost complet distrus. Circa 30 de ambulanţe au sosit la faţa locului pentru a prelua răniţii.

Martorii au povestit pentru televiziunea Milenio că, la scurt timp după explozie, într-o mişcare de panică, angajaţii au încercat să iasă în timp ce fumul era dens şi se auzeau ţipete.

Explozia a determinat mobilizarea unor elemente ale armatei, iar ambulanţele au transferat persoanele rănite grav la spitalul din Ciudad de Juarez, oraş situat la frontiera cu Statele Unite, faţă în faţă cu El Paso din Texas.

Motta a declarat că o anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele exploziei, care s-a produs în zona cuptoarelor, unde se trata glucoza destinată fabricărilor dulciurilor.

Fabrica Blueberry este situată într-un parc industrial de "maquiladoras", companii din apropierea frontierei, care produc în special produse pentru export.

Aceste companii, majoritatea străine, s-au înmulţit în zonă de la semnarea, în 1994, a unui tratat de liber schimb între Mexic, Statele Unite şi Canada.

MEDIAFAX


dulciuri blueberry ciudad juarez
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008492 (s)