News Flash:

Baschetbalistul Ponta. Premierul a jucat baschet in America cu Ghita Muresan

22 Octombrie 2013
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
ghita muresan
Victor Ponta a disputat, luni, un meci de baschet în compania lui Ghiţă Mureşan pe un teren de antrenament al echipei Washington Wizards, situat în clădirea Verizon Center, din cele două echipe, a premierului român şi a fostului baschetbalist din NBA, făcând parte şi reprezentanţi ai mass-media prezente în delegaţia aflată în vizită oficială în SUA.

Întâlnirea dintre Victor Ponta şi Ghiţă Mureşan a debutat cu un dialog pe teme baschetbalistice. Cei doi şi-au amintit că au fost adversari în meciuri oficiale pe terenul de baschet, în 1986, în cadrul unui cantonament la Mangalia şi, în 1989, în cadrul unui turneu organizat la Sibiu, Mureşan fiind atunci jucător al echipei de baschet din Cluj, iar Ponta al echipei Steaua Bucureşti.


Ghiţă Mureşan i-a oferit lui Victor Ponta, în semn de bun venit, şi un tricou de al său de competiţie cu numărul 77 pe care premierul l-a şi probat spre deliciului asistenţei, având în vedere diferenţa de înălţime dintre cei doi.


Fostul jucător al Washington Bullets (actuala Washington Wizards - n.r.) a preluat apoi rolul de antrenor şi a organizat, ad-hoc, o întrecere sportivă care s-a derulat pe parcursul a aproximativ două ore şi a cuprins pe lângă aruncări la coş şi o partidă disputată între o echipă a lui Victor Ponta şi una a lui Ghiţă Mureşan.

Echipa condusă de Victor Ponta, din care a făcut parte şi fiul lui Ghiţă Mureşan, a fost cea care a câştigat partida la o diferenţă convenabilă de puncte.


'Premierul arată foarte bine pe teren. A jucat împotriva presei şi trebuia să dea tot ce are mai bun. A jucat foarte bine', a declarat Ghiţă Mureşan.


Fostul baschetbalist a declarat că s-a simţit cuprins de emoţie când a realizat că este primul meci de baschet pe care îl susţine în America în cadrul unei echipe compusă în întregime dintre conaţionali ai săi.


Ghiţă Mureşan a transmis, apoi, către copiii români un mesaj prin care îi îndeamnă să practice baschetul, pe care îl consideră un sport curat şi prin prisma faptului că este un sport de sală.


El a precizat că în 2014, ca de altfel de câţiva ani, va veni în luna august în România pentru a continua derularea proiectelor legate de baschet pe care le-a iniţiat în ţara natală. 'Le fac (terenuri de baschet - n.r.) ca să dau ceva înapoi comunităţii de unde am plecat, în special Clujului, dar şi României', a declarat fostul baschetbalist.


Premierul i-a mulţumit la final baschetbalistului român şi i-a oferit în semn preţuire un pachet cu produse bio româneşti, printre care s-au numărat borcane cu gem de fructe şi o sticlă de vin.

Au urmat o sesiune foto în cadrul căreia personajele principale au fost Ghiţă Mureşan şi Victor Ponta, jurnaliştii, dar şi membri ai delegaţiei oficiale care au asistat la meci, printre care şi miniştrii Remus Pricopie şi Titus Corlăţean. SURSA: AGERPRES.ro

victor ponta washington wizards verizon center
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005322 (s)