News Flash:

General al informatiilor militare, ucis in Siria

18 Octombrie 2013
1516 Vizualizari | 0 Comentarii

Generalul Jamaa Jamaa, din Serviciul militar de informatii sirian, a cazut 'ca un martir' în estul Siriei, la Deir Ezzor, în cursul unei confruntari cu rebelii, a relatat televiziunea de stat siriana, fara sa intre în detalii.

El era seful Serviciului militar de informatii din Deir Ezzor, cel mai mare oras din estul Siriei, si a fost doborat de un lunetist, sustine Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDH), citat de AFP.


In regiune avusesera loc joi schimburi violente de focuri între armata si rebeli, care patrunsesera aparent si în oras, potrivit OSDH.


Luptele au continuat si în alte zone din tara, un asalt al insurgentilor împotriva închisorii centrale din Alep fiind respins de armata.


In provincia cu acelasi nume, armata a efectuat raiduri aeriene pentru a securiza un presupus depozit de arme chimice înainte de o inspectie a expertilor internationali, a precizat OSDH.


In pofida luptelor si bombardamentelor cotidiene, expertii Organizatiei pentru Interdictia Armelor Chimice (OIAC) - sositi la 1 octombrie în Siria - au anuntat ca au verificat aproape jumatate din siturile care trebuie distruse pana la jumatatea anului 2014.


In prima lor misiune într-o tara în razboi, inspectorii ajutori ai expertilor ONU s-au concentrat asupra verificarii listei furnizate de regim, care contine 20 de situri de productie si stocare.


deir ezzor potrivit osdh
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)