News Flash:

Barack Obama a promulgat legea care pune capat crizei bugetare

17 Octombrie 2013
1525 Vizualizari | 0 Comentarii

Presedintele american Barack Obama a promulgat, joi dimineata, legea ce ridica plafonul datoriei publice si înlatura, cel putin pentru cateva luni, riscul intrarii Statelor Unite în incapacitate de plata, punand punct deocamdata incertitudinii de pe piete si bataliei politice dintre democrati si republicani pe tema bugetului, transmite AFP.


Legea prevede ridicarea plafonului datoriei publice pana pe 7 februarie, finantarea agentiilor federale pana pe 15 ianuarie si constituirea unei comisii în vederea negocierii bugetului pe anul viitor. In consecinta, Trezoreria este autorizata sa acorde împrumuturi pana pe 7 februarie, iar administratia federala, a carei activitate a fost suspendata pe 1 octombrie, îsi va relua activitatea.


Senatul si Camera Reprezentantilor au adoptat, miercuri seara, cu o larga majoritate acest compromis între democrati si republicani, în lipsa caruia Trezoreria ar fi intrat în incapacitate de plata.


Intr-o prima reactie dupa acest acord, Obama a declarat ca politicienii trebuie acum sa recastige încrederea americanilor dupa cele doua saptamani de tensiuni politice, exprimandu-si speranta ca nu va mai fi nevoit sa guverneze 'din criza în criza'.AGERPRES


barack obama unite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007226 (s)