News Flash:

Telefonul Angelei Merkel este posibil sa fie ascultat de SUA

24 Octombrie 2013
1525 Vizualizari | 0 Comentarii
Angela Merkel

Purtătorul de cuvant al Angelei Merkel, a transmis, miercuri, într-un comunicat că ”Guvernul federal a primit informaţii ce afirma că telefonul mobil al cancelarului ar fi putut fi spionat de serviciile americane”, scrie Sky News.

In privinţa acestor tactici folosite de serviciile secrete ale Statelor Unite, în comunicatul emis de oficialii germani, cancelarul german afirma clar că dacă astfel de practici sunt confirmate, le dezaprobă categoric şi le-ar considera total inacceptabile”.

Următorul pas făcut de Merkel a fost apelarea telefonică direct cu Washingtonul unde a purtat o discuţie cu preşedintele Obama.

"Intre prieteni apropiaţi şi ţări partenere ca Republica Federală Germania şi Statele Unite de decenii, o asemenea supraveghere a unui şef de guvern nu poate exista. Ar fi o lovitură serioasă dată încrederii reciproce" între cele două ţări, potrivit comunicatului.

Dacă asemenea practici au fost confirmate, ele trebuie să înceteze imediat, a mai adăugat biroul german.

Purtătorul de cuvant al preşedenţiei din Washington, Jay Carney, a afirmat că în timpul convorbirii dintre Obama şi Merkel, ”preşedintele l-a asigurat pe cancelar că Statele Unite nu supraveghează şi nu vor supraveghea comunicaţiile cancelarului”.

Le Monde a publicat la începutul săptămanii mai multe articole conform cărora NSA ar fi înregistrat peste 70 de milioane de date din convorbirile telefonice, site-urile de socializare şi reţele de socializare din Franţa, doar în perioada decembrie – ianuarie. In raportul prezentat, servicii americane încadra Franţa în sistemul de spionaj langă alte ţări ţinte precum Germania, Polonia etc.

 


angelei merkel statele unite le monde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007212 (s)