News Flash:

Stați fără grijă!

Există cărbune și gaze naturale suficiente pentru la iarnă în depozitele Colterm

27 Septembrie 2023
166 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara dorește să informeze că există stocuri de cărbune și gaze naturale în depozitele Colterm pentru noul sezon de iarnă, asigurând astfel aprovizionarea cu energie termică pentru sistemul de încălzire centrală. Această informație este furnizată în contextul în care Colterm efectuează periodic astfel de rapoarte.

În plus față de informațiile obișnuite, Primăria menționează că Colterm a reușit să achiziționeze cantități semnificative de cărbune și gaze naturale. Astfel, cu aproximativ o lună înainte de începerea sezonului, stocul de cărbune a atins 70.253 de tone, iar gazul stocat se ridică la 105.000 MWh. De asemenea, au fost finalizate cu succes probele la 113 puncte termice, iar instalațiile au fost deja încărcate. În prezent, patru puncte termice sunt în funcțiune, iar pentru traseele la care s-au identificat probleme în timpul testelor la rece, se efectuează lucrări de remediere.

Primarul Dominic Fritz pare să aibă încredere în "credibilitatea Colterm în fața furnizorilor", suggerând o reconciliere cu societatea, chiar dacă aceasta aparține în întregime municipalității.

“Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri, la puncte termice și la plăți. Stocurile de cărbune sunt aproape duble față de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie. Mai mult, credibilitatea Colterm în fața furnizorilor ajută la o aprovizionare continuă, care evident este în derulare pentru a fi acoperite toate lunile de iarnă. Mi-am asumat susținerea sistemului centralizat de termoficare pentru că eu cred în viitorul acestuia și am investit considerabil în modernizarea infrastructurii. Conductele vechi, sparte și mâncate de rugină au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri, astfel că se reduc avariile. Întreaga rețea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, pe care îl vom depune odată cu lansarea noii linii de finanțare. În plus, am reabilitat 25 de puncte termice”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a acordat subvenții în valoare de 150 de milioane de lei pentru abonații Colterm.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005660 (s)