News Flash:

Timișorenii sunt așteptați la teatru

EUROTHALIA, festivalul produs de Teatrul German de Stat Timișoara, va începe la jumătatea lunii septembrie

31 August 2023
154 Vizualizari | 0 Comentarii

Ediția a 9-a a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizată de Teatrul German de Stat Timișoara, va începe pe 20 septembrie 2023, la Centrul Regional de Afaceri de pe Bd. Eroilor de la Tisa 22. Acesta va fi una dintre cele cinci locații în care vor avea loc spectacolele Eurothalia anul acesta, alături de Sala Teatrului German de Stat, Sala Operei și Teatrul Național, Piața Libertății și Sala Studio a Teatrului Maghiar.

Pe parcursul a 11 zile, publicul va avea oportunitatea de a asista la 11 producții teatrale prezentate de trupe și companii din întreaga Europă. În plus, vor exista ateliere, lecturi publice, dezbateri, tururi arhitecturale, proiecții de film și expoziții foto în cadrul evenimentului. Biletele pot fi achiziționate începând cu 5 septembrie 2023, atât de la agenția de bilete a Teatrului German, cât și online prin rețeaua Entertix.

“EUROTHALIA, festivalul produs de Teatrul German de Stat Timișoara, devine, sub motto-ul „Perspective”, un filtru de referință a manifestării teatrale actuale din Europa. Cu scopul de a deschide percepția asupra diferitelor formate din sfera artelor spectacolului european, festivalul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, spectacole nonverbale și producții cu elemente multimedia și animatronice din Spania, Germania, Belgia, Austria, Franța, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria și Macedonia. Dintre companiile și artiștii care au confirmat prezența se numără și Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater”, spun organizatorii.

Acest proiect este inclus în Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și beneficiază de finanțare prin intermediul programului Theatre Artistic Excellence, gestionat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Finanțarea provine din bugetul de stat, prin alocări din partea Ministerului Culturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008283 (s)