News Flash:

Incident tragic la Timișoara!

Un migrant din Sri Lanka a murit vrând să evadeze din locuința unde era sechestrat

31 August 2023
167 Vizualizari | 0 Comentarii

Incident tragic la Timișoara! Un migrant a pierit în urma unei tentative de evadare din apartamentul în care era ținut captiv. Primele informații indică faptul că doi bărbați din Pakistan au sechestrat alți doi indivizi din Sri Lanka. Cei din ultima grupare au încercat să evadeze și au improvisat o frânghie din cearceafuri. Aceștia au aruncat frânghia peste fereastra etajului cinci și au încercat să coboare. Doar unul dintre ei a început să se deplaseze în jos, dar frânghia s-a rupt, iar el a căzut în gol și a decedat. Cei doi bărbați din Sri Lanka au fost sechestrați în apartamentul din Timișoara timp de trei zile. Aceștia au fost legați cu mâinile la spate și amenințați cu moartea.

Suspecții de origine pakistaneză au cerut suma de 5.000 de euro de la victime pentru a-i ajuta să ajungă în Italia, iar ulterior au încercat să obțină bani și de la rudele acestora.

Autoritățile, inclusiv procurorii și polițiștii, au intervenit rapid în această situație și au identificat și reținut cei doi bărbați din Pakistan. Aceștia sunt acum acuzați de trafic de persoane. Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

„Inculpații T.M. și H.A., împreună, în perioada 25 -28.08.2023, au lipsit de libertate victimele S.L.D.C. și R.P.D.D.P., prin împiedicarea părăsirii unui apartament din Timișoara, unde le-au adăpostit pentru a le trece ilegal frontiera de stat a României, în scopul ajungerii în Italia, perioadă în care au amenințat victimele că le vor omorî dacă nu primesc suma de 5.000 euro pentru traficarea lor, le-au lovit, le-au legat cu mâinile la spate, le-au pus căluș în gură, filmându-le în aceste poziții, filmări pe care le-a trimis unor persoane din anturajul victimelor în scopul obținerii de bani, determinând astfel victimele să se salveze prin coborârea pe o frânghie improvizată de la fereastra dormitorului, acțiune în timpul căreia victima R.P.D.D.P. a căzut și a decedat, iar victima S.L.D.C. s-a refugiat în alt apartament”, a declarat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.


Cei doi indivizi de origine pakistaneză au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare pentru o durată de 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate urmată de decesul victimei, precum și de lipsire de libertate și trafic de migranți.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005063 (s)