News Flash:

Vor învăța într-o școală „eco”

Elevii Școlii Gimnaziale 30 din Timișoara vor beneficia din toamnă de condiții mai bune

27 Iulie 2023
230 Vizualizari | 0 Comentarii


În curând, Școala Generală 30 din Timișoara se va bucura de două noi clădiri, iar lucrările de construcție se desfășoară conform planului stabilit. Acestea vor fi dotate cu panouri solare.

Elevii care vor începe noul an școlar vor avea parte de condiții îmbunătățite pentru desfășurarea procesului educațional la Școala Gimnazială 30 din Timișoara. Pe lângă avantajele aduse de noile clădiri, acesta va fi un pas în direcția sustenabilității, deoarece școala va fi și „eco” datorită folosirii panourilor solare pentru obținerea energiei electrice.

”Am montat panourile solare pe acoperișul noilor clădiri ale Școlii Gimnaziale 30. Lucrările avansează conform graficului și prima clădire nouă o finalizăm și dotăm în această toamnă, pentru ca elevii să se poată muta în spații moderne”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

În prezent, la școala menționată, se desfășoară lucrări de construcție pentru două noi corpuri de clădire, alături de reabilitarea termică a clădirilor existente. Această investiție este posibilă datorită fondurilor europene și co-finanțării locale. În timpul verii, echipele de muncitori au efectuat și reparații la rețeaua de apă-canal și în mai multe săli din incinta școlii.

”Mă bucur să o avem o echipă de conducere competentă a școlii partener în aceste proiecte, o echipă de oameni care ne aduce în atenție nu doar nevoile școlii sale, ci și soluții pentru a le rezolva”, a mai precizat Lațcău.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006955 (s)