News Flash:

Au votat cetățenii în cadrul programului de bugetare participativă „Timișoara decide!”

Se modernizează pistele de biciclete de pe Bulevardul Eroilor

27 Iulie 2023
256 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a demarat lucrările de modernizare a pistelor de biciclete de pe Bulevardul Eroilor, conform unui proiect votat în cadrul programului de bugetare participativă.

Bicicliștii din Timișoara vor avea parte de piste de biciclete îmbunătățite pe Bulevardul Eroilor, deoarece Primăria Timișoara a început să implementeze un proiect de modernizare a acestor piste. Această inițiativă a fost aleasă de cetățeni în cadrul programului de bugetare participativă „Timișoara decide!”, unde proiectele sunt votate direct de către comunitate.

„Proiectul de îmbunătățire a calității pistelor de biciclete (cele mai utilizate) a demarat cu o serie consultări, la care au participat inițiatorul proiectului și membri ai societății civile. În urma discuțiilor, au fost stabilite zonele prioritare de intervenție, cu încadrarea în bugetul alocat, în valoare de 400.000 lei. Tot pe baza consultărilor, au fost stabilite atât zona de intervenție (Bd. Eroilor de la Tisa, tronsonul cuprins între Aleea FC Ripensia și strada Ștefan Cel Mare), cât și soluția tehnică”, a transmis Primăria Timișoara.

În cadrul proiectului, vor fi efectuate următoarele lucrări: amplasarea trecerilor de pietoni, nivelarea bordurilor și întreținerea culoarelor pentru biciclete.

„Este un proiect gândit cap-coadă de timișoreni și vreau să le mulțumesc pentru implicare și pasiune. E un proces participativ care ne ajută să lucrăm mai bine împreună, cetățeni și administrație, pentru a face schimbările pe care ni le dorim în oraș. Mă bucur că anul acesta s-au implicat și mai mulți timișoreni în procesul de bugetare participativă și proiectele pe care le-au propus au strâns mai multe voturi decât anul trecut. E un semnal că suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004736 (s)