News Flash:

Schimbare în centrul Timișoarei

Un investitor privat va transforma Cazarma U în hotel

27 Iulie 2023
236 Vizualizari | 0 Comentarii


Una dintre cele mai importante clădiri din zona centrală a Timișoarei, Cazarma U, care se află în paragină, va fi transformată într-un hotel de către un investitor privat. În plus, în zonă se va amenaja o parcare cu aproximativ 70 de locuri. Primăria Timișoara sprijină acest proiect de reamenajare și a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. 

Suprafața de peste 6.500 mp, situată în Piața Mărăști și care este în proprietatea Primăriei Timișoara, va fi inclusă în Planul Urbanistic Zonal "Reabilitare, reamenajare și extindere Cazarmă". Scopul acestui PUZ este restaurarea clădirii actuale, care se află într-o stare avansată de degradare, și transformarea sa într-un imobil reprezentativ pentru zona centrală a orașului, găzduind o unitate hotelieră.

”Cazarma U este unul din punctele emblematice ale zonei centrale a Timișoarei. Vedem interesul mare de care se bucură în anul Capitalei, când este unul din punctele fierbinți de pe harta culturală. La fel de important este și spațiul public din vecinătatea Cazarmei. De aceea, ne implicăm încă din faza de Plan Urbanistic Zonal, pentru a avea o amenajare unitară a acestui spațiu cu zona centrală deja reabilitată dar și cu conceptul arhitectural al viitorului hotel”, a declarat primarul Dominic Fritz.


Prin includerea terenului în Planul Urbanistic Zonal (PUZ), se va permite amenajarea a aproximativ 70 de locuri de parcare, atât la nivelul solului, cât și subteran. Aceste locuri de parcare vor fi folosite în parte de către investitor și în parte vor fi disponibile pentru publicul larg. Investitorul va suporta toate costurile legate de realizarea acestor lucrări.

Proiectul are ca scop și refacerea piațetei publice din fața Cazărmii U și a zonelor învecinate, pentru a se armoniza cu lucrările de reabilitare deja efectuate în centrul istoric al orașului.

Zona în care se află Cazarma U și Poarta Vienei face parte din fostele fortificații ale Cetății Timișoara și reprezintă locuri cu o semnificație istorică importantă. Poarta Vienei a fost construită în prima jumătate a secolului XVIII ca parte a fortificațiilor bastionare ale cetății, marcând un moment cheie în istoria orașului. Cazarma Vienei a fost construită în anul 1752 și avea o funcție militară, fiind reconstruită în 1759 sub forma unei clădiri închise în formă de U, după ce a suferit daune semnificative în anul 1849 din cauza bombardamentelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006321 (s)