News Flash:

Întâlnite oficială în Belgia

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu noul prim-ministru palestinian, Mohammad Mustafa

27 Mai 2024
98 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

La Bruxelles, șeful diplomației europene, Josep Borrell, s-a întâlnit cu Mohammad Mustafa, care a fost recent numit prim-ministru al Autorității Palestiniene din Cisiordania, conform informațiilor furnizate de agenția DPA. La sediul Comisiei Europene, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, a subliniat că „trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ajunge la o încetare imediată a ostilităţilor, pentru a obţine o eliberare imediată a tuturor ostaticilor, pentru a atenua catastrofa umanitară care are loc în Gaza”.

Borrell a subliniat necesitatea investigării afirmațiilor privind presupusul genocid comis de Israel. Acesta a comentat, de asemenea, decizia Curții Internaționale de Justiție, care a cerut Israelului să înceteze ofensiva asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza:
 „Acest verdict important ordonă totodată Israelului să asigure accesul oricărui mandat al Naţiunilor Unite care anchetează afirmaţiile privind un genocid”. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004760 (s)