News Flash:

Seară memorabilă pentru fotbalul românesc

Echipa naţională a României a scris iarăși istorie și s-a calificat la Campionatului European din Germania, din 2024

22 Noiembrie 2023
153 Vizualizari | 0 Comentarii

Serile memorabile în fotbalul românesc au lipsit în ultimii ani, dar iată că a sosit momentul  să ne bucurăm. Este timpul să uităm eșecurile care ne-au adus atâtea lacrimi de tristețe și să continuăm să vărsăm lacrimi, de această dată de fericire.

Echipa națională a României a scris istorie încă o dată și s-a calificat la Turneul Final al Campionatului European din Germania, care va avea loc vara viitoare.

Deși s-au calificat încă de sâmbătă după ce au învins reprezentativa Israelului, "tricolorii" s-au mobilizat și de această dată, oferind un meci impecabil împotriva Elveției.

Selecționata din "Țara Cantoanelor" a sosit la București sperând să-și vindece rănile după ce a avut de suferit în această grupă de calificare. Cu toate acestea, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Arena Națională a fost luată cu asalt de peste 50.000 de oameni veniți să sărbătorească, după 8 ani, calificarea echipei naționale la un Turneu Final.

Starurile Shaqiri și Xhaka au început meciul cu un tonus incredibil, iar centrările din partea și din cealaltă către dominicanul naturalizat în Elveția, Vargas, nu se mai opreau.

Selecționerul Edi Iordănescu a pregătit foarte bine meciul și a organizat o defensivă solidă, avându-l  drept "comandant" pe Andrei Rațiu, cel care, după ce l-a anihilat în La Liga pe starul Vinicius, a avut o sarcină ușoară în a opri elvețienii.

Încurajați de 50.000 de inimi și voci, "tricolorii" au marcat singurul gol al meciului în minutul 50, prin constănțeanul Denis Alibec, care a înscris după o pasă perfectă de la Ovidiu Moruțan. Până la final, nu s-a mai marcat, iar România a câștigat și a declanșat marea sărbătoare.

Cu lacrimi în ochi, "tricolorii" s-au bucurat alături de fani și la final, chiar portarul de rezervă, Ionuț Radu, a luat un microfon și a scandat împreună cu fani din tribune celebrul slogan "România, allez!".

Cu toate acestea, echipa națională a României a fost criticată pe întreg parcursul campaniei de calificare. Unii au jignit-o, alții au crezut că sunt amuzanți când făceau glume la adresa fotbaliștilor convocați, iar alții au făcut afirmații destul de grave la adresa selecționerului Edi Iordănescu.

Fostul mare fotbalist, Gică Popescu, l-a criticat în termeni duri pe Iordănescu după egalul cu Elveția din deplasare. Un alt fost mare fotbalist, Viorel Moldovan, a spus chiar că nu își dorește ca echipa națională să se califice la EURO 2024 pentru că "am fi prea slabi".

Iată că "tricolorii" au arătat că nu sunt deloc slabi și au încheiat grupa I pe primul loc, cu 22 de puncte, la 5 puncte în fața Elveției și la 7 în fața Israelului.

Vara 2024 va fi una incendiară, în care vom disputa cel puţin trei partide în faţa unor forţe ale Europei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008406 (s)